Ülkemizin başta sel olmak üzere afet risk haritaları ve eylem planları hazırlanmalıdır” dedi.
TEMA"nın İnsan sağlığını, doğal varlıkları, toprağı, ormanları, bitki örtüsünü, yeşil alanları, meraları koruyup geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu Belirten Auydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir “TEMA; kaybolan geleceği kurtarmak, açlık ve yoksulluğu gidererek, topraktan gelen toplumsal barışı sağlamak için kurulmuştur. 17 yıldır erozyon, çoraklaşma, çölleşme, kirlilik, hatalı tarım uygulamaları ve amaç
dışı arazi kullanımını önlemek için mücadele etmektedir.
Biyolojik çeşitlilik, toprak, su, diğer doğal varlıkların korunması, verimli kullanılması ve sürdürülebilir yönetimi için gönüllülük anlayışı ile çalışılmaktadır. TEMA; doğal varlıkların korunmasına yönelik politikaların hükümetlerce üretilmesini, su havzaları ile ilgili "Su Çerçeve Yasası" başta olmak üzere gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını, hayata geçirilmesinde mutfağında TEMA"nın da içinde olduğu "Mera Kanunu", "Toprak Koruma Ve Kullanım Kanunu" başta olmak üzere kanunlara, çevreye ilişkin uluslar arası anlaşma ve sözleşmelere uyulmasını sağlayacak bilinçli ve etkin bir kamuoyu oluşturmak için çaba göstermektedir” dedi.
Açıklamasında Marmara Bölgesi"ni olumsuz etkileyen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine de değinen TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir “Sel, sadece bu felaketin yaşandığı bölgelerin değil tüm Türkiye"nin sorunudur. Ülkemizin başta sel olmak üzere afet risk haritaları ve eylem planları hazırlanmalıdır. TEMA"nın 17. kuruluş yıldönümünde, yüreklerimizde yaz boyunca yanan ormanlarımızın ateşi küllenmeden, insanlarımızı yutan, ekonomimize darbe vuran, yeşil örtüden yoksun topraklarımızı denizlere karıştıran, tarım alanlarımızın zarar görmesine, hayvanlarımızın telef olmasına, evlerin, köprülerin, yolların yıkılmasına, iş yerlerinin sular altında kalmasına, tırların arabaların sürüklenmesine sebep olan sel felaketi, TEMA Vakfının 17 yıldır dikkat çektiği hayati konuların dikkate alınmamasının ağır ve acı şekilde yaşanmasıydı. Sel, sadece bu felaketin yaşandığı bölgelerin değil, tüm Türkiye"nin sorunudur. Doğa; verdiğimiz zararların öcünü daha acı şekilde almadan, yeni yeni can ve mal kayıplarını önlemek için, bozduğumuz doğal dengeyi bir plan dahilinde yerine koymak için çok çalışmalıyız” ifadelerin yer verdi.