TFF, Kulüpler'in 'düşmeye karşı çıkması' üzerine Etik'in olumlu raporu halinde çözümü buldu:

Eğer 'sahada şike yok' raporu da gelirse federasyon Disiplin Talimatı'ndaki 'Temel İlkeler' yetkisini kullanacak. Buna göre 'özel durumlarda cezalar hafifletilir' yorumuyla tüm takımlar ligde tutulacak.

Şike krizinde her geçen gün yeni bir formül gündeme geliyor. 'Düşmeye karşı' olan Süper Lig kulüplerinin son bombası, 'talimat' değişikliği.. Ancak F.Bahçe hariç bütün kulüplerin bulduğu 'Düşme olmasın, puan silinsin' teklifi Sarı-Lacivertli camiada kabul görmedi..

ÖNCELİKLE kulüplerin düşündüğü sistem İtalyan modeli.. Ve bizim Disiplin Talimatı'nın 55. maddesindeki hükmün daha genişletilmiş hali.. İtalyanların şike açılı genişletilmiş hali.. İtalyanların şike açılımı şöyle:

İTALYAN MODELİ OLMUYOR

1. Saha içi ve dışında şike tespit edilmişse küme düşürülür.

2. Saha dışında şike organizasyonu var ama skora etki edilmemişse sadece puan silinir.

3. Teşebbüs varsa yarı oranında puan indirme cezası uygulanır.

BU, şikede bulunan ve kulüplerin ağırlıklı kabul ettiği son çözüm.. Ve sistem 2006 İtalya'sından uyarlama..

BU tabloda Türkiye'nin Juventus'u olmayacak.. F.Bahçe ve diğer takımlar ise Milan ve Fiorentina gibi eksi puanlarla lige başlayacak..
ANCAK bu modeli hiç bir takım kabul etmeye yanaşmıyor..

TFF'DE ÖZEL DURUM ALARMI

GELELİM asıl bombaya.. TFF; düşme konusunda talimat olayına çözümü buldu; o da Futbol Disiplin Talimatı'nın TEMEL İLKELER başlığını taşıyan 4. maddesi..

MADDENİN ruhunda 'özel durumlar karşısında cezalar hafifletilebilir' deniyor.. İşte Futbol Federasyonu yönetimi bu yetkisini kullanabilir. Bu durum ciddi ciddi düşünülüyor ve TFF yönetiminde çoğunluk bu yetkiyi kullanma, Türk futbolunun kaosa girmemesi için düşmeyi kaldırma niyetinde.. Tabii bunun için Etik Kurulu'nun 'sahada şike yok' raporunun da gelmesi beklenecek..

DİSİPLİN TALİMATI

MADDE 4: TEMEL İLKELER

(1) Kulüpler, takımlar ve gerçek kişiler sportmenliğe, oyun kurallarına, TFF kararları ve talimatlarına aykırı davranışlar nedeniyle disiplin cezaları ile cezalandırılırlar.

(2) Bu talimatta belirtilen disiplin cezaları temel cezalardır. Özel şartların varlığı halinde, bu cezalar ağırlaştırılabilir ya da hafifletilebilir.

Aysal'a 'Anadolu' tepkisi!

15 gün önceki toplantıya yardımcısı Ali Dürüst'ü gönderen, ardından da 'Bu ateş üfleyerek sönmez' açıklaması yapan G.Saray Başkanı Ünal Aysal toplantıda hedef tahtası oldu.

İDDİAYA Göre Başkan Mehmet Ali Aydınlar, 'Yaptığınız açıklamalara lütfen dikkat edin, başka yerlere çekiliyor' diye uyardı. Sert tavırlardan sonra Aysal'ın toplantıdan morali bozuk şekilde ayrılması da dikkat çekti.