Fed Başkanı Ben Bernanke, kısa vadeli borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek ve ABD'nin büyümesini desteklemek üzere Fed'in banka rezervleri için ödediği faizi düşürebilir. 

17 Temmuz'da Kongre'ye sunum yapan Bernanke, 3 yıldan bu yana yüzde 8'in üzerinde seyreden işsizlik oranını düşürmek için yüzde 0.25'te seyreden mevcut politika faizini indirmenin Fed'in uygulayabileceği parasal gevşeme hamlelerinden biri olabileceğini söyledi. Fed Başkanı Şubat'ta ise faizi indirmenin yatırımcıları kısa vadeli para piyasadan kaçırabileceğini belirtmişti.

Fed'in faiz indirimini gözden geçirdiğini belirten eski Richmond Fed ekonomisti Ward McCarthy, AMB'nin 5 Temmuz'da mevduat faizlerini sıfıra çekmesinin, yeni bir faiz stratejistine işaret ettiğini, ancak Fed'in bu yolu seçeceğini düşünmediğini söyledi.

Fed'in Aralık 2008'te politika faizini sıfıra yaklaştırmasının ve 2.3 trilyon dolarlık tahvil alımı yapmasının ardından, politika yapıcılar bu haftaki toplantılarında yeni para politikası araçları bulmaya çalışıyor. 27 Temmuz'da açıklanan verilere göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte tüketicilerin harcamalarını azaltmasıyla yüzde 1.5 büyüdü.

JP Morgan Chase&Co.'nun baş ABD ekonomisti Michael Feroli, Fed'in yolun sonuna geldiğini ve her seçeneği değerlendirdiğini belirtti.