Amsterdam’da Sloterdijk istasyonundan Den Helder'den Nijmegen istikametine giden hızlı tren ile Amsterdam banliyö treni dün akşam 18.36'da çarpıştı.

Çarpışma anında iki trende 136 kişi yaralandı. Yaralılardan 80 kişi ayakta tedavi görürken, 56 kişi de ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bunların içinde 13 yaralının hayati tehlikesi bulunuyor. Her iki trenden yaralılar itfaiyenin katkılarıyla kısa zamanda vagonlardan çıkartıldı. Kaza yerine ulaşım zorluğu yaşanırken, yaralıların tahliyesi sırasında itfaiye merdivenlerinde yararlanıldı.

Her iki trenin makinistinin de ağır yaralılar arasında olduğu alınan bilgiler arasında. Kaza hakkında bir açıklama yapılmazken, kazaya ilişkin araştırma başlatıldı.

Olay sonrası uzun saatler Amsterdam merkez istasyonunda ulaşım durdu. Amsterdam ile Schipol arasında da tren seferleri yapılamadı. Birçok yere yolcular otobüslerle taşındı.

Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi Üyesi Köksal Gör, tren kazasında yaklaşık 136 kişinin yaralandığını, bunlardan 13'ünün ise çok ağır yaralı durumda olduğunu söyledi. Gör, “Bu çarpışma trenlerin maksimum hızının 40 ila 50 kilometre civarında olması gereken bölgede olduğu için şükürler olsun ki henüz can kaybı yok. Yaralanmalarında çoğunun kırık, ezilme ve kesilme türünden olduğu açıklandı.” dedi.

Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi Üyesi Köksal Gör, yaralılar arasından Türklerin olup olmadığının ise henüz bilinmediğini söyledi.