Marmaray Projesi kapsamında inşaatı devam eden Üsküdar İstasyonu'nda tünele inerek incelemelerde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, gazetecilerin Demokratik Açılım çalışmaları ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, bir gazetecinin “Baykal'dan cevap geldi mi?” sorusuna “Hayır, daha gelmedi. Daha dün akşam gitti. Herhalde kurullarında falan değerlendirirler” karşılığını verdi.

ÖYLE YA DA BÖYLE MECLİSE GELECEK

CHP'nin sadece Kürt vatandaşların sorunlarına yönelik çalışmaları olduğunu hatırlatan Erdoğan, 'Onların (CHP'nin) yeni bir şeyi varsa onları bize aktarırlar. Veya 'yok hayır, şu anda bu görüşme gereksizdir' deme hakkı da onun. Biz her ikisine de saygı duyarız. Ama biz bu işi Meclise öyle de olsa böyle de olsa zaten getireceğiz ve müzakeresini yapacağız” diye konuştu. Erdoğan, 'demokratik açılım' çalışmaları sürecinin ne kadar devam edeceğine ilişkin soruya da 'Fazla bekleyemeyiz. Çok fazla vaktimiz de yok. Kısa, orta, uzun vadede takvimi yapıp, ona göre adımlarımızı atacağız' cevabını verdi.

Cevap hafta başında

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Deniz Baykal başkanlığında toplanarak Başbakan Erdoğan'ın, gönderdiği mektubu 3 saatlik bir toplantı ile değerlendirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Erdoğan'ın gönderdiği mektubun 'kibar' bir üslupla yazıldığını belirterek, kendilerinin aynı şekilde cevap vereceklerini kaydetti. Mektuba cevabı Baykal'ın vereceğini kaydeden Özyürek, görüşüp görüşmeme kararının da Baykal'a bırakıldığını kaydetti. Cevabın haftabaşında verileceği öğrenildi.

Ayakkabı bağlamanın anlamı

Cuma namazını Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, yaya olarak Marmaray kazı çalışmalarının yapıldığı Üsküdar çıkış noktasına geçti.

Marmaray Projesi kapsamında inşaatı devam eden Üsküdar İstasyonu ve tünelde incelemelerde bulunan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Tünele girerken korumaların yardımı ile özel bir ayakkabı giyen ve baret takan Erdoğan, ayakkabılarını ise kendisi bağladı. Erdoğan bu sırada basın mensuplarına “Ayakkabı bağlamanın medya dünyasında bir anlamı var mı?” diye imalı bir soru sordu. Erdoğan, tünelin parçalarından biri olan bir segmenti tünelle birleştirme çalışmalarına katıldı. Tünel delme makinesinin çalışmasını da izleyen Erdoğan, daha sonra yine merdivenle yukarı çıktı./yeni şafak