Yeni düzenlemeye göre, sürücünün yanına, kurstaki eğitmenler yerine MEB görevlileri oturuyor.
 
Uygulama ile birlikte direksiyon sınavında kursiyerlerinin hata yapmasını istemeyen kurs yetkilileri, yıllardır geçiştirdikleri direksiyon eğitimlerini sıkı tutmaya başladı. Kanunda 20 saat olarak belirlenen direksiyon eğitimi, denetim yetersizliği yüzünden yapılmıyordu. Kurslar, adaylara 20 saat direksiyon eğitimi aldığına dair gerekli belgeleri imzalatsa da 2-3 saatlik eğitimle geçiştiriliyordu. Direksiyon eğitimini vermeyen kurslar, bu sebeple ehliyet fiyatlarını ciddi oranda düşürmüştü. Bakanlık kursları takibe alınca adayın direksiyon eğitimi de 8 ila 10 saate yükseldi.
 
Bu sebeple maliyetleri artan kurslarda ehliyet fiyatları da yüzde 100 arttı. MEB'in düzenlemesinden önce İstanbul'da ehliyet kursu fiyatları 250 TL civarındayken bu rakam son günlerde 500 liraya kadar çıktı. 300 lira olan Ankara'daki fiyatlar da 600-700 liraya yükseldi.
 
Bakanlıkça yapılan düzenlemenin son derece isabetli olduğunu kaydeden Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Musa Ayan, "Yeni uygulama ile birlikte direksiyon sınavını yine kurslar yapıyor, ancak araçta ön koltukta MEB görevlisi öğretmenler bulunuyor. Böylece sürücülerde kaza korkusu artıyor, o nedenle kurslar, iyi bir direksiyon eğitimi vermesi gerektiğinin geç de olsa farkına vardı." diye konuştu. Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Vedat Şahin ise uygulama ile adaylara gerekli direksiyon eğitiminin verilmesi ve sınavda adaya yardımın önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.