Yunanistan'da, ekonomik krizin olumsuz etkileri gün geçtikçe daha da belirgin hale gelirken, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekenlerin elektrik ve su faturalarını taksitle ödemeye başladığı bildirildi.

Yunan haber ajansı ANA, "ekonomik krizin Yunanlıların cüzdanını da etkilediğini" belirttiği haberinde, "aralarında serbest meslek sahipleri, öğrenciler ve emeklilerin bulunduğu çok sayıda vatandaşın elektrik, su ve telefon borçlarını takside bağlamak için, ilgili kurumların merkez bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu" duyurdu.

Ajans, yapılan düzenlemelerle borçların aylık 100-130 Auro arasında değişen taksitlere bağlandığını belirttiği haberinde, elektrik, su, ya da telefonların borç yüzünden kesilmesi durumunda ise, yeniden bağlanılabilmesi için, abonelerin eski borçlarının tamamını ödemek zorunda olduğunu yazdı.

Atina'da borç yüzünden elektriği kesilen özel bir şirkettin muhasebecisi Dimitris ANA'ya yaptığı açıklamada, elektrik kurumunun şirketin borçlarını takside bağlamayı reddettiğini ve elektrik verilmesi için eski borçların tümünü istediğini" belirterek, "Şimdi elektriğin yeniden bağlanması için para toplamaya çalışıyoruz" dedi.

ANA'ya açıklama yapan Yunanistan Elektrik Kurumu yetkilileri ise, "abonelerin borçlarında düzenleme yapılmasına rağmen, belirlenen taksitleri çoğunun ödeyemediğini ve artan faizlerle birlikte daha da kötü bir durum oluştuğunu" ifade ederek, "vatandaşların bu şekilde kendilerini tuzağa düşürdüğünü" belirtti.