Ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle zor günler yaşayan Aydınlı vatandaş, bu ay gelen elektrik faturası ile şaşırdı. Evdeki hesabı vezneye tutmayan bir çok vatandaş şok yaşarken, olayda hem anlaşmalı bankalar zor durumda kaldı, hem de bir çok vatandaş fatura üzerinde yazan miktardan daha fazla çıkan borcunu ödemekte güçlük yaşadı. Özelleştikten sonra Aydem ismini alan şirketin yetkilileri, sorunun fatura kesen bilgisayar ile ana bilgisayardaki uyuşmazlıktan kaynaklandığını, daha yüksek rakamların yazılı olduğu asıl ihbarnamelerin tekrar dağıtılacağını açıkladı.


“FATURA ÇARPMASI ELEKTRİKTEN BETER GELDİ”
Kendisinden fatura üzerinde yazılan miktardan daha fazla para tahsil edildiği için zor duruma düşen ve 87 yaşındaki Süleyman Sarı isimli yaşlı şahıs, evden çıkarken zorla derlediği fatura miktarının üstünde tahsil edilen paraya bir anlam veremediğini belirterek çevresinde daha iyi hesap bilenlerden yardım istedi. Kendisi gibi bir çok kişiden faza para alındığını, ancak hesap yapmasını iyi bilmediği için fatura ve makbuzu ile mahalle muhtarlığına gelip faturaların karşılaştırılmasını isteyen yaşlı şahıs “Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama, bizim evde yapılan hesap TEDAŞ veznesine tutmadı” diyerek son ödeme tarihi 17 Ağustos 2009 tarihli 61 lira 20 kuruş olarak kesilmiş fatura ihbarnamesine karşılık kendisinden 91 lira 30 kuruş yapılan tahsilat makbuzunu gösterdi. Ne yapacağını ve hakkını nasıl araştıracağını da bilmediği için muhtarlıktan yardım isteyen yaşlı şahıs “Basit de görünse, hesap dışı ortaya çıkan ödemeler bizler için zor oluyor” dedi.


“SORUN BİLGİSYARLARDAN KAYNAKLANMIŞ”
Aydın"da yaklaşık 6 bin abonenin fatura ihbarnamesinin, fatura kesen kişilerdeki küçük bilgisayarlarla Aydem merkezdeki ana bilgisayarın uyuşmaması nedeniyle veznelere bildirilen alacak ile, faturalar üzerindeki alacağın birbirini tutmadığını belirten yetkililer, olayın yanlışlıktan kaynaklandığını ve bu şekilde düşük rakamlı fatura ihbarnamesi bırakılan abonelere daha yüksek olan gerçek faturaların yeniden bırakılacağını belirttiler.