Televizyonlarda ilgiyle izlenen diziler ve şovlar, oyuncuları vergi rekortmenleri listesine taşıdı. Geçen yıl ilk 25’i yayımlayan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bu yıl sanatçılar arasında ilk 50’ye girenlerin listesini yayımladı.

İstanbul eğlence sektörünün ünlü isimlerinden Acun Ilıcalı ilk sırada yer aldı. Ilıcalı’yı Seda Sayan ve Cem Yılmaz izledi. Dördüncü sırada reklamlarda sık görülen ayrıca ‘Türk Malı’ dizisinde oynayan oyuncu Şafak Sezer yer aldı.

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisindeki Beren Saat 7’nci, Özgü Namal 9’uncu, Binnur Kaya 10’uncu oldu. Gönülçelen dizisinin yıldızı Tuba Büyüküstün de listeye 17’nci sıradan girdi. Geçen yıl 23’üncü sırada olan Kıvanç Tatlıtuğ ise bu sene listede yer almadı. Radikal'in haberine göre, Beren Saat’in ödemesi gereken vergi 831 bin lira, Tuba Büyüküstün’ün ödemesi gereken vergi ise 460 bin lira. Saat ve Büyüküstün bu sene ilk 25’in içine ilk defa girdi.

HALİL ERGÜN SIRA ATLADI

Listede Yaprak Dökümü’nden 3 kişi yer aldı. Geçen yıl 17’nci sırada olan Halil Ergün 11’inci, Güven Hokna 36’ncı sıraya yerleşti. Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz 22’nci, Engin Günaydın da 28’inci oldu. 2009’da 10’uncu olan İbrahim Tatlıses ve 13’üncü olan Ata Demirer bu yıl listede yer almadı.