Fatma Şahin, Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. İlk olarak Yavuzeli ilçesini ziyaret eden Şahin, burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Şahin, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olduğunu ve bunun da büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu kapatabilecek güce geldiğini dile getiren Şahin, "Başbakanımızın liderliğinde, güçlü bir Parlamento ile bütün değerlerin en az 3 kat büyümesini sağladık. Faizlere ödenen aradaki fark, geldiğimiz yolların, hastanelerin yapılmasına daha çok okul ve baraj yapılmasına yani halkımızın talep ettiği, hak ettiği yaşam kalitesini yükseltecek çok daha fazla hizmet yapılmasına gitti." dedi.

Şahin Yavuzeli'nin ardından Araban ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Araban'da hükümetin son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımları aktaran Şahin, ekonomik kalkınmada önemli yol katettiklerini vurgulayarak, dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ekonomisinden birisi olduklarını kişi başına düşen milli geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkardıklarını kaydetti.

Şahin daha sonra beraberindeki heyetle Araban-Botaş PS4 Pompa İstasyonu Lokali'nde düzenlenen iftar programına katıldı.