Usta oyuncu Rengin Samurçay cumhuriyetçi kadınlar gurubunun liderlerinden Halide Edip Adıvar'ı canlandırarak Kör İmam ve çevresiyle mücadele ediyor...

Genç sinema yönetmeni Cem Başeskioğlu'nun yaz sonu çekeceği filmde Fatih Ürek başrollerden birini oynayıp tekke ve zaviyelerde halkı örgütlemeye çalışan kör bir imamı canlandıracak. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında geçecek olan bu dönem filminde başarılı kadın oyunculardan Rengin Samurçay ise Fatih Ürek'in canlandıracağı Kör İmam ve çevresindekilere karşı mücadele eden cumhuriyetçi kadınlar gurubunun liderlerinden Halide Edip Adıvar'ı oynayacak.

SEN NE DİLERSEN
Geçtiğimiz yıl çektiği 'Şeytanın Pabucu' filminden sonra sinemaya hayli ısınmış görünen Fatih Ürek yeni proje için çok iddialı konuşarak şöyle diyor: " Filmimi 350 bin kişi seyretti. Tam istediğimiz, hayal ettiğimiz rakama ulaşamadık belki ama seyredenlerden iyi tepkiler geldi. Şimdi çok daha değişik hikâyesi olan Cem Başeskioğlu'nun işinde yer alacağım kısmetse. Cem çok yetenekli bir genç. Hem kalemi hem de rejisi çok kuvvetli. Son çektiği 'Sen Ne Dilersen' filminde Yıldız hanımla (Kenter), Işık Yenersu, Zeynep Eronat, Fikret Kuşkan, Ayçin İnci gibi oyuncularla kanaviçe işler gibi işlenmiş bir film yapmıştı. Para için, şöhret için yapmıyor sinemayı. İnanıyor, sabredip projenin olgunlaşmasını bekliyor sonra sete iniyor. O nedenle Cem'le çalışacak olmanın heyecanını duyuyorum. Ayrıca çok taktir ettiğim bir başka oyuncu kardeşim Ahmet Erkut da kadromuzda olacak ve çok hoş sürpriz bir rolü üstlenecek.