Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kamp dönemindeki ilk hazırlık maçında Hollanda’nın Twente takımına 0 - 1 mağlup oldu. Twente'nin golü 77. dakikada Bengtsson'dan geldi.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonrası yaptığı basın açıklamasında, “İyi maç oldu, Twente iyi bir takım. Mağlubiyetlerden hoşlanmam ama hazırlık maçları bunlar için var. Üzerinde duracağımız konuların bize dönüşünün gerçek olacağı maçlar bunlar. Eğer bir yerde iyi bir şey yapıyorsak her zaman yapabiliriz demektir. Bir yerde hatamız varsa bu maçlarda üzerinde durulmalıdır. Önümüzdeki Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak hazır bir takımla oynadık. Bizden birkaç hafta önde. Taktik çalışmalarımız daha ağırlık kazanacak. Bizim ortaya koyduğumuz futbol anlayışımızı oyuncular daha benimseyecek.” dedi. 
 
Terim ayrıca, “Bir haftadır çalışıyoruz, daha çok çalışılacak. O varyasyonu yapacaklar, yapmak zorundalar, yapacak kapasite de var, bazen olmaz ama bazı sevindirici şeyler de var bizim için.” diye devam etti. 
 
"TFF KARARINA SAYGI DUYARIZ"
 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligin başlama tarihi ile ilgili alacağı her türlü karara saygı duyacağını belirten Terim, “Federasyon başkanımız 5-6-7 dediğine göre biz ona göre hazırlanıyoruz. Başka bir şey söylerse ona göre hazırlanacağız. Çünkü olağanüstü durumlarda bunlar sebep olmamalıdır. Bizim hazırlıkta ciddiyetimizden kaybımız yok. Gücümüz daha yeterli değil, çalışmalarımız sona ermiş değil. Hazırlıklar için 10 gün, maçlara kadar 16 günümüz var. Sezon başı büyük zaman, önemli zaman. Bütün oyuncularımız aynı seviyede değil, mesela Kazım’ın durumu çok iyi, ama Arda’nın durumu fizik olarak aynı durumda değil, bazı oyuncularımız geç geldi izin verdi gibi bir sürü şeyler var. Geçen seneden kalan alışkanlıklar var, onlar giderilmeli.” dedi.
 
"YERLİ TRANSFER ÇOK İSTİYORUZ, AMA ÇOK ZOR"
 
Galatasaray’ın ne pahasına olursa olsun oyuncu transferi istemediğini belirten Terim, sözlerine şunları ekledi: “Transfer olsun diye transfer istemiyoruz, Galatasaray kaliteli transfer istiyor. Yerli oyuncu için hakikaten uğraşıyoruz, ama çok zor da olduğunu söylemek isterim. Oyuncuların Galatasaray kalitesine uyması gerek, oyuncularımız bu kafayla çalışıyor. Yeni gelecek arkadaşlar mutlaka olmalı, sadece yabancı değil, yerli de.”
 
Galatasaray’ın yabancı oyuncularından Thomas Ujfalusi ise, “Ciddi bir maç oynadık. İlk hazırlık maçına bakılırsa bir adım daha öne gittik diye düşünüyorum.” diye açıklamada bulundu.