Henüz takım arkadaşlarının seviyesinde olmayan, bu nedenle teknik direktör Fatih Terim'in maçlarda uzun süre şans veremediği Sercan'a yoğun bir program verildiği ve lige verilen aranın ardından takım seviyesine gelmesinin amaçlandığı vurgulandı.
 
Sercan'ın yanı sıra kondisyon eksiği nedeniyle görev aldığı son 2 karşılaşmada 90 dakikayı tamamlayamayan Engin Baytar'ın da kondisyon eksikliğine yönelik çalışmalar yaptığı ve bu açığının en kısa sürede kapatılmasının planlandığı öğrenildi.
 
Bu arada altyapıya büyük önem veren teknik direktör Fatih Terim'in A2 takımının Denizlispor'u yendiği karşılaşmayı izlediği ve bundan sonra da fırsat buldukça maçları izleyerek A takıma yeni yetenekler kazandırmayı amaçladığı belirtildi.
 
Tecrübeli teknik adamın altyapının başında yer alan Müfit Erkasap'tan da bu konuda sık sık rapor alacağı ifade edildi.
 
Tam 13 futbolcusu milli takımlarda yer alan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in A milli takımımızda yer alan Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Yekta, Selçuk İnan ve Kazım'ın yanı sıra, Ümit Milli Takım'da bulunan Emre Çolak ve Semih ve ülkelerinin milli takımlarına giden Muslera, Eboue, Baros ile Elmander'in performanslarını da yakından takip ettirdiği öğrenildi.