Serhat Ulueren'in Eboue Arsenal'de bekte oynuyordu demesi üzerine Terim, "O zaman benim kabahatim" yanıtını verdi
 
Türk futbolunun çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Fatih Terim, "Hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor. Sadece futbol ailesine değil yazılı ve görsel medyamıza, kısacası sporun içerisinde olan herkese çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Ama inanıyorum ki; yaşadığımız sorunlar bizi olgunlaştıracak. Sorumluluğu alıp kimseyi suçlamadan bir çözüm yoluna gidilebilir. Ancak böyle olabilir. Başka türlüsü olmaz" ifadelerini kullandı. 
 
"BÖYLE BİR DURUMDA KİMSE FEDERASYON BAŞKANI OLMAK İSTEMEZDİ"
 
Federasyona da değinen Galatasaray teknik patronu, "Çok açık bir şey söyleyeyim. Böyle bir durumda kimse federasyon başkanı olmak istemezdi. Kolay verilecek kararlar değildi. Ateşten gömlek giydiler. Bu yüzden hepimizin yardımcı olması gerekiyor. Ben şahsen böyle davranmaya çalışıyorum" dedi. 
 
"BU HAFTAKİ GALİBİYET BİZİ KENDİMİZE GETİRDİ"
 
"Son 3 sezonda büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray taraftarına ne mesaj vereceksiniz? Galatasaray'ın artı ve eksileri nelerdir?" sorularına Terim şu yanıtı verdi; "Geliş sebebimizi Galatasaray'ın son yıllarındaki ihtiyacından doğduğuna inanıyorum. İlk haftayı beklemediğimiz bir kayıpla kapadık ama bu hafta aldığımız galibiyet bizi kendimize getirdi. Ancak takdir edersiniz ki son bir kaç senedir büyük sıkıntılar geçirmiş Galatasaray'ın bir kaç haftada ideal hale gelmesi beklenemez. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde daha iyi şeyler yapacağımızı ümit ederek çalışıyoruz.
 
"ÇOK EKSİĞİMİZ VAR"
 
Çok eksiğimiz var. Bu eksiklerimizi zaman içerisinde gidererek, hep beraber tüm Galatasaray camiasının bir arada geçirmesi gereken zamanlardır. Herkes yardım ederek kulübümüzü bulunduğu durumdan en iyi hale getirmek için çalışacağız."
 
"GÜVEN PROBLEMİNİN BU KADAR HAD SAFHADA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"
 
Galatasaray'a dışarıdan baktığınızda ve içeri girdiğinizde aradaki fark nedir sorusuna ise Terim, "Galatasaray'a tuğla koymuş her insana teşekkür eder ve onlardan Allah razı olsun derim. Ama dışarıyla içeridekiler arasında fark var. Onu konuşmanın zamanı değil ama; güven probleminin bu kadar had safhada olduğunu bilmiyordum. Rakip takımın bir atak yaptığında takım içerisinde bu kadar kendine güvensiz olduğunu bilmiyordum" yanıtını verdi.
 
"Ali Dürüst'ün Arda'nın gideceğini bilseydik Culio'yu satmazdık" sözlerinin de hatırlatılması üzerine, "Bu tespit doğrudur. Arda'nın gitmesinin benim için büyük sürpriz olduğunu söylemiştim. Onu tutabilirdik. Bu açık ve net. Burada bir sorun yok" ifadelerini kullandı. 
 
Galatasaray yönetiminde veya camiada sizin başarısız olmanızı isteyen birileri var mı sorusuna? Terim, "Bunu bir bilgi ve duyuma dayanarak mı soruyorsunuz?" diyerek karşı bir soru sordu.
 
Serhat Ulueren'in, "Bir yöneticinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki yenilginin ardından 'Takımı biz değil hoca kurdu' şeklindeki serzenişini hatırlatması üzerine de Terim, "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Kim söylemişse gidip ona sormanız lazım. Bir, iki ay önce de söylemiştim. Yöneticilerle veya başkanımla da veya diğerleriyle gazete ve televizyonlar aracığılıyla konuşmak benim tarzım değil. Bir şey söyleyecek olursam yüzüne söylerim" dedi.
 
"PLAY-OFF BÜYÜK BİR SÜPRİZ"
 
Play-off sistemini de değerlendiren Fatih Terim, "Play-off büyük bir sürpriz oldu. Hiç bir futbol adamına danışılmadan alınan dünyadaki kararlardan biridir herhalde. Tartışmaya açmadan, beklenilmeden, böyle bir şey beklemiyorduk. 28 Temmuz'da Liverpool'la oynadık. Bir hafta sonra da lig başladı. Ona göre hazırlanmıştık.
Federasyonumuz böyle bir şeyi uygun gördük. Biz zaten yöneticilerle paylaştık. Şahsi kanaatim o dur ki takımlar play-off'u düşenecek ve Ocak ayı transferi Türkiye'de hiç olmadığı kadar önemli hale geldi" ifadelerini kullandı.
 
"SON DERECE RAHATSIZIM"
 
Play-off sistemine fazla tepki gelmediğini anımsatan Terim, "Türkiye'deki antrenör cennetinin de bu konuda sessiz kalmasından da son derece rahatsızım. Play-off oynanmış oynanmamış rahatsız değilim; ama futbolun gerektirdiği şeyler spor camiasına sorulması gerekirken sorulmamıştır. Bu tür kararlar futbolun doğasında olan bir şeydir. Buna bir yönetim karar vermişse buna saygı duymak zorundayız. Bu başka türlü düşünülemez. Hep beraber yaşayacak öğreneceğiz. Durumlara göre duruşumuzu sağlayacağız" dedi.
 
"ÇARŞAMBA-PAZAR-ÇARŞAMBA STATÜLERİNE UYMAK ZORUNDAYIZ"
 
Maç trafiğini takımların kaldırabileceğini düşündüğünü belirten Fatih Terim, "En az 24-25-26'dan az kadro yok. Kadromuzda kalmasını istediğimiz oyuncuların kendisini göstereceği bir platfrom. Buna rotasyon diyoruz. Bir sene sonraki ocak ayına kaldığınız da Avrupa şampiyonalarına devam ediyorsunuz demektir. Eğer milli takımlarda, kulüpler bazında başarılı olmak istiyorsanız Çarşamba, Pazar-Çarşamba statülerine uymak zorundasınız. Bunun için de futbolda artık fiziki gelişim fiziki organizasyon bunlar için müsaittir. Bir oyuncunun statta rejenerasyon yapmamızın nedini bugünü dinlenmektir. Doğru bir organizasyon yaparsanız mağlubiyetlerin sebebi yorgunluk olamaz. Oyuncularımızı da bu tip bahaneye sevk etmememiz gerekir" dedi.
 
ULUEREN: -EBOUE BEKTE OYNUYORDU TERİM: -O ZAMAN BENİM KABAHATİM
 
Fatih Terim Eboue konusuna da değinirken, "Bazen oyuncuların alışması zor olur. O uzun yıllar kullanacağımız kaliteli bir oyuncu" derken Serhat Ulueren'in, "Ama o Arsenal'de genelde bekte oynuyordu. Sağda solda. Siz daha çok ortada deniyorsunuz" şeklindeki ifadelerine, Terim, "Denemiyorum. O zaman benim kabahatim Eboue'nin kabahati değil" diyerek üstü kapalı göndermede bulundu.
 
FENERBAHÇE DEĞERLENDİRMESİ
 
Fenerbahçe'yi de değerlendiren Fatih Terim, "Lige iyi başladılar. Seyicrisiz oynamak kolay değil. Antep maçını da kazandılar. Galatasaray'dan daha hazır mı? sorusuna, "Onun yorumunu ben yapamam ama şu anda puan olarak bizden yukarıdalar" demekle yetindi.