Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle, yurt içi üretimin ve katma değerin artırılması, teknoloji kazanımının sağlanması, daha önce yurt içinde üretimi bulunmayan ürünlerin üretilebilmesi, yeni teknoloji ve ürünlere yönelik araştırma geliştirme faaliyetlerinin sürdürülmesi ve bilgi toplumuna geçiş hedefleri doğrultusunda Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü mal, hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esasları belirlendi.

Yönetmelikle, Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ve/veya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 2015 yılı sonuna kadar yapılacak olan her türlü mal, hizmet alımları ile yapım işleri kapsam içerisine alındı.

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalesi yapılmadan önce idarece, her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere yaklaşık maliyet belirlenmesi ve yaklaşık maliyete ihale ilanlarında ve ön yeterlik ilanlarında yer verilmemesi ile isteklilere veya ihale süreci ile resmî ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanması şartı getirilen yönetmelikte, ihaleye katılımda yeterlik kuralları da açıklandı.

Yönetmelikte, ihaleye katılacak isteklilerden, ekonomik ve malî yeterlik ile meslekî ve teknik yeterliklerinin belirlenmesine ilişkin istenecek bilgi ve belgeler de yer aldı.

İş ortaklıklarının yanı sıra alt yüklenicilerle ilgili hususlar da yönetmelikte belirlendi. Yönetmelik kapsamında yapılacak ihalelerde ''Açık ihale usulü'', ''Belli istekliler arasında ihale usulü'' ve ''Pazarlık usulü'' kullanılabilecek.

Geçici teminat ise teklif edilen bedelin yüzde 1'inden az olmamak üzere, istekli tarafından verilecek tutarda geçici teminat alınacak.