Ata Demirer"in senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı vizyondaki, "Eyvah Eyvah" filminde seslendirilen, "Bu fasulye yedi buçuk lira" şarkısının babasına ait olduğunu iddia eden Edirneli klarnetçi Murat Kızılcıklılar, şarkının izin alınmadan kullanıldığını bildirdi.

Roman müziğinin efsane isimlerinden "Deli Selim" lakaplı Selim Kızılcıklılar"ın oğlu Murat Kızılcıklılar, filmde kullanılan ve çok sevilen, "Bu fasulye yedi buçuk lira" adlı şarkının söz ve bestesinin babasına ait olduğunu iddia etti. Kızılcıklılar, kendisinin filmi izlemediğini ancak babasının şarkısının kullanıldığından yakınlarının söylemesi üzerine haberi olduğunu belirtti.

Roman müziğinde ekol olan babası "Deli Selim"in anısına saygı gösterilmesi anlamında, şarkının filmde kullanım izninin alınması gerektiğinin ifade eden Kızılcıklılar, şunları kaydetti:

"Mastika, Ayılana Gazoz Bayılana Limon gibi ünlü pek çok Roman müziği babamın eseridir. Birçok yerde kullanılmasına rağmen telif hakkı alamadık.

Eyvah Eyvah filmindeki bu parçada babamın eseri. 45"lik plaklarından bunu çıkaracağız. Filmi izlemedim ama yakınlarım söyledi, gazetelerden okudum. Her şey para değildir. Biz Ata Demirer"den para değil izin almasını beklerdik. Yeter ki bizim gönlümüz olsun. Biraz sözlerini değiştirmişler ama nağme aynı."

Telif hakkı konusunda Demirer"den hukuki yolla bir talebi olmayacağını bildiren Murat Kızılcıklılar, geç kalınmış olsa da izin isteme anlamında kendisiyle görüşmek istediğini kaydetti.

Kaynak: MEDYARADAR