Başbakanın kızı Sümeyye Erdoğan'ın ABD'de nezun olduğu London School of Economics'deki diploma törenindeki kıyafeti ve alkışlanması onu böyle utandırdı!


Sivil Toplum Örgütleri ve Kalkınma üzerine bir yıl London School of Economics'de (LSE) yüksek lisans eğitimi yapan Sümeyye Erdoğan"ın ABD'deki diploma töreninde ortaya çıkan görüntü Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut'un çok utandırdı.

Turgut, Sümeyye Erdoğan'ın türbanlı olarak katıldığı mezuniyet töreninde yaşananları Türkiye'deki yasakçı sistemle kıyasladı ve çok sert bir yazı kaleme aldı.

BU UTANÇ YASAKÇILAR ADINA

Sümeyye Erdoğan'ın diplomasını almak üzere kürsüye doğru yürüyen fotoğrafı görür görmez babalık duygularının coştuğunu, "İnşallah bana da oğlumun böylesine kaliteli bir okuldan mezun olduğunu görmek nasip olur" diye kendine kendine söylendiğini aktaran Turgut, Sümeyye Erdoğan'ın üniversite profesörleri tarafından alkışlanması ile Türkiye'deki profesörlerinüniversite kapılarına türban nöbetçileri koydurmasını düşününce onlar adına utandığını yazdı.

"Yıllardır kızlara üniversitede okumayı bir eziyet haline dönüştürdükleri için öfkelendim, hiçbirisinin lakaplarına layık insanlar olamadığını düşündüm, Türkiye"nin anlamsız mücadelelerle bu kadar vakit, enerji kaybetmesine lanet ettim ve ülkem adına utandım." diyen Turgut faşist dediği yasakçıların bu fotoğrafı alıp incelemelerini istedi.
Haber7