Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (ABŞT) büyüklere yönelik başlattığı tiyatro kursunun büyük ilgi gördüğü bildirildi. 
     ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Belediyesi'nin 130. yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan tiyatro kursuna, daha önce tiyatro eğitimi almamış 18 yaşından büyük 30 kişinin katıldığını belirtti. 
     Kursiyerlerin tiyatro sevgisinin şaşkınlık ve bir o kadar da mutluluk verici olduğunu belirten Fırtına, ''Bazen 5 saate varan çalışmalar yapıyoruz. Kimse de bir yorgunluk emaresi görmek mümkün değil. Kursiyerlerimiz arasında öyle yetenekli arkadaşlarımız var ki, eğitimin ardından onlar için yıllarca tiyatro oyunculuğu yapmış diyebilirsiniz'' dedi. 
     Fırtına, hayat şartları içerisinde birbirleri ile bir araya gelmesi zor, farklı meslek gruplarından insanların sanat için bir araya geldiklerini ifade ederek, kursa katılanların arasında avukattan, öğretmene, iş başvurusuna cevap bekleyen kişiden öğrenciye kadar pek çok farklı meslek grubundan insanların olduğunu söyledi. 
     Kursiyerlerin günlük mesailerinin üstüne tiyatro için harcadıkları enerjinin muhteşem olduğunu dile getiren Fırtına, kursiyerlerin bu emeklerini yaklaşık 2 ay sonra kendilerinin rol alacağı bir tiyatro oyunu ile taçlandıracaklarını sözlerine ekledi.