Festival, 01 Temmuz"dan itibaren bir ay boyunca Tekirdağ"dan Diyarbakır"a, Trabzon"dan Antalya"ya kadar tam 16 şehire konuk olacak. Kenan Doğulu"nun “Patron” isimli yeni albümünün ilk turnesi olma özelliğini de taşıyan Fanta Gençlik Festivali"nde ayrıca ünlü rap sanatçısı Ceza ve gençlerin yeni gözdesi Pinhani grubu da sürprizlerle dolu sahe şovlarıyla gençlerle buluşacak.

Festival 2009 albümü müzik marketlerde

Fanta Gençlik Festivali bu sene bir yenilik yaparak Festival Albümü yayınlıyor. 24 Haziran"da piyasaya çıkacak “Festival 2009” albümünde Kenan Doğulu"nun “Ara Beni Lütfen” ve “Rüzgar” isimli şarkılarının yeni hazırlanan remiksleri ve Ceza"nın “Açık Ara Bul Kon” isimli yepyeni bir şarkısı bulunuyor. Pinhani de bu albümde “Düğün” isimli şarkısının yanı sıra dillerden düşmeyen “Hele Bir Gel” şarkısıyla yer alıyor. Pasaj Müzik etiketiyle çıkan Festival 2009 albümü tüm müzik marketlerde satışa sunulacak.
Türkiye"nin en yaygın müzik etkinliği

Daha önceki yedi yıl içinde 41.156 km yol yaparak sanatçıları 2,5 milyonu aşkın gençle buluşturan Fanta Gençlik Festivali, Türkiye"nin en yaygın müzik etkinliği olma özelliğini taşıyor.

Fanta Gençlik Festivali"ne katılan sanatçılar Temmuz ayı içinde toplam 5805 km yol yapacak. 4 tır, 11 kamyon ve 11 araç, sanatçıları ve ekipmanlarını 16 şehire taşıyacak. 250 kişinin sürekli çalışacağı Fanta Gençlik Festivali'nde yerel ekiplerle birlikte çalışan sayısı 5 bini bulacak.
Festival bilgi www.fanta.com.tr
Festival Takvimi

Eskişehir (1 Temmuz), Ankara (2 Temmuz), Samsun (4 Temmuz), Trabzon (5 Temmuz), Diyarbakır (8 Temmuz), Gaziantep (10 Temmuz), Adana (11 Temmuz), Kayseri (12 Temmuz), Konya (14 Temmuz), Antalya (15 Temmuz), Kuşadası (17 Temmuz), İzmir (18 Temmuz), Bursa (20 Temmuz), İzmit (21 Temmuz), Tekirdağ (23 Temmuz), İstanbul (24 Temmuz)