İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Diva Dermal Güzellik Merkezi'ni işleten Burcu Güçlü'yü, ağzına çorap sokup, 19 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra yakarak havalandırma boşluğuna atan zanlılarının, günlük 15 TL'ye broşür dağıtmaları için yanında çalıştırdığı iki işçisi olduğu ortaya çıktı. Fal bakan annesi sayesinde, arkadaşı C.A.'yla 1.5 ay önce işe başlayan A.U.'nun, kasada çok para olduğunu düşünerek kar maskeleri, eldiven alıp, gasp yapmayı amaçladıkları, ancak son anda planın değişmesiyle cinayeti işledikleri öğrenildi.
Dün saat 01.00 sıralarında 85 Sokak 4 numarada meydana gelen olay, apartmanın havalandırma boşluğundaki su borusunun patladığını fark eden daire sahiplerinin kapıcıya haber vermeleriyle ortaya çıktı. Patlayan su borusunu tamir etmek için havalandırma boşluğunun duvarını kıran kapıcı, içeride genç bir kadının yanmış cesediyle karşılaşınca polise haber verdi. İtfaiye ekiplerinin de yardımıyla çıkartılan cesedin, birinci kattaki güzellik merkezinin 35 yaşındaki sahibi Burcu Güçlü'ye ait olduğu belirlendi.
ÇALIŞANLARINDAN ZANLILARA ULAŞILDI
Otopside, ağzına çorap sokulup, bezle bağlandığı ve 19 yerinden bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürüldüğü tespit edilen Burcu Güçlü'nün, katillerini yakalamak için soruşturma başlatan polis, işyerinde çalışanlarının bilgisine başvurdu. Güzellik merkezi çalışanlarının verdiği bilgiye göre polis, işyerinde en son Burcu Güçlü'yle kaldıklarını tespit ettikleri 20 yaşındaki A.U ve 19 yaşındaki C.A.'yı aramaya başladı. Evlerinde bulunmayan çalışanlardan A.U., dilinin altındaki et bezesini aldırmak için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderken gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen A.U., suçunu itiraf ederek olayı arkadaşı C.A.'yla işlediklerini söyledi.
FALCI ANNESİ İŞE ALDIRMIŞ
İki zanlı, işledikleri cinayeti, tüm ayrıntılarıyla polise anlattı. A.U.'nun falcılık yapan ve zaman zaman Burcu Güçlü'nün falına bakan annesi sayesinde, 1.5 ay önce genç kadının yanında işe başladığı, ardından da A.U.'nun ricasıyla, suç ortağı C.A.'nın işe girdiği öğrenildi. Günlük 15 TL'ye güzellik merkezinin broşürlerinin pazar yerlerinde vatandaşlara, apartmanların posta kutularına dağıtan A.U. ve C.A., patronları Burcu Güçlü'nün kasada çok para sakladığını düşünerek gasp planı hazırladıkları tespit edildi.
Kar maskesi, eldiven ve ip aldıktan sonra, işyerine gittiklerini, mesai saatinin bitmesiyle çalışma arkadaşlarıyla işyerinden ayrıldıktan kısa süre sonra kar maskelerini takarak tekrar gelip Güçlü'yü gasp etmeyi planladıklarını anlatan katil zanlılarından A.U., patronlarının da kendileriyle birlikte dışarıya çıkacağını söylemesi üzerine planlarını değiştirdiklerini anlattı. A.U., bu sırada eline aldığı iple genç kadının boğazını sıkmaya başladığını, kendi isteğiyle C.A.'nın da ekmek bıçağıyla onu bıçakladığını söyledi.
SADECE “NEDEN” DİYE BAĞIRABİLDİ
Olayda yaşanan boğuşma sırasında sadece “Neden” diye bağırarak, C.A.'nın boyununu tırnaklayıp, A.U.'nun da elini ısırararak kurtulmaya çalışan Burcu Güçlü'nün, yerde kanlar içinde ağır yaralı olarak yatarken katil zanlılarının ağzına çorap sokmasıyla nefes alamayıp can verdiği saptandı.
Olayın ardından battaniyeye sardıkları Burcu Güçlü'yü havalandırma boşluğuna atan katil zanlılarının, çantasından 2 bin TL, anahtarla açtıkları kasadan 1050 TL, 4 cep telefonu ve dizüstü bilgisayarını aldıkları tespit edildi. Katil zanlılarının, olayın ardından, delil bırakmamak için eldiven giyerek işyerindeki kanları temizledikleri, olay sırasında başka yönlere çevirdikleri güvenlik kameralarının görüntülerinin kayıt edildiği iki harddiski de yerinden söktükten sonra taksiye binip kaçtıkları belirlendi.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
2002 yılında bir yıl süren ilk evliliğini yaptığı ardından üç yıl önce sahibi olduğu eczaneyi kapatıp güzellik merkezi açtıktan sonra bu sektörde tanışarak evlendiği kendisinden 6 yaş küçük eşinden de 8 ay önce boşandığı öğrenilen Burcu Güçlü'yü, öldüren katil zanlıları, polisteki ifadelerinde de suçu birbirlerine attı. A.U., C.A.'nın patronlarının kasada çok para sakladığını ve bunları gasp etmeyi teklif etttiğini ileri sürdü. C.A. ise, patronlarının kendileriyle çıkmaya karar vermesiyle plandan vazgeçtiğini ancak A.U.'nun elinde iple gelip de Burcu Güçlü'nün boğazını sıkmaya başlamasıyla olaya katılmak zorunda kaldığını iddia etti.
BİZ YAKMADIK İki zanlı, cesedinin bir bölümü yanmış olarak bulunan genç kadını, kendilerinin ateşe vermediğini öne sürdü. Katil zanlılarının, kaçarken çöp kanteynerine attıklarını söyledikleri, dizüstü bilgisayar ve harddisklerin ise Harmandalı Çöplüğü'nde arandığı öğrenildi. Burcu Güçlü'nün kan lekesi ayakkabısının üzerinde bulunan A.U. ile arkadaşı C.A.'nın, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

MİLLİYET