Söke"de fakülte binasının tamamlanabilmesi için adeta seferberlik sürerken, fakülte binasının tamamlanabilmesi için gerekli olan maddi kaynak arayışı da sürüyor.

Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer bu anlamda Söke Ziraat Odası"nı ziyaret etti. Söke Ziraat Odası Meclisi olağanüstü toplanarak fakülteye daha önce vaat edilen bağışın geri kalanı olan 40 bin TL"yi bu ay içersinde SÖKEV"e teslim etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki mart ayı içinde Adnan Menderes Üniversitesine teslim edilmesi planlanan fakültenin 2010-2011 Eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek öğrencilerle buluşması için çalışmalar hızlandı. Mayıs ayında temeli atılan fakültenin planlanan tarihte yetişmesi için en az 500 bin TL"ye daha ihtiyaç olması Kaymakam Mehmet Demirezer"i harekete geçirdi. Fakülte yapımı için bağış sözü veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Kaymakam Demirezer, bağış sözü veren kuruluşlardan vaatlerini bir an önce yerine getirmeleri için nezaket ziyaretleri başlattı.

Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek ve Meclis Başkanı Mustafa Karababa daha önce verdikleri sözün arkasında olduklarını söyleyerek; “Ziraat Odası Meclisini olağanüstü toplayarak fakülte için 40 bin TL olan eksik kalan bağışımız için karar alacağız” dedi./iha