Çeşitli kurumların katkıları ile başlanılan ve bugüne kadar siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen çeşitli kampanyalar tarafından düzenlenen kampanyalar zincirine ilk kez özel bir şirket katıldı.

Söke"de faaliyet gösteren Safa Petrol ve akaryakıt istasyonu 23-29 Kasım tarihleri arasında düzenlediği satış kampanyasından elde ettiği brüt gelirin yüzde 4"ünü fakülte binasına bağışladı. Safa Petrol Akaryakıt İstasyonunda düzenlenen basın toplantısında toplanan bağışın teslimi yapılırken, toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran katıldı.

Kurban bayramında kurban bağışı kampanyasından fakülteye net olarak 9 bin 700 TL kaynak aktarıldığını ifade eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Sökeli basın mensuplarının gayretleri ile başlatılan kurban bağışı kampanyasından elde edilen rakamın fakülte binası için anlamı ve miktarının büyük olduğunu söyledi. Sökelilerin geleceklerini düşünerek katkıda bulunduklarını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, kurban bağışı kampanyasında katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Fakülte için Kampanya düzenleyen ilk özel şirket olan Safa Petrol"e ve sahibi Bünyamin Başduran"e teşekkür eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Kampanyaların devam etmesi bizim için çok önemli. Fakülte binası inşaatının mart ayına kadar bitirme aşamasına gelmesi gerekiyor ki, önümüzdeki eğitim yılı için tercih listelerinde yer alabilsin. Bu konudan önümüzdeki günlerde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörümüz ile görüşüp, bölüm isimlerine netlik kazandıracağız. Söke Fakülte binasının bundan sonraki dönemde vatandaşlarımızın katkı ve bağılarına daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Fakülte binası için başlatılan kampanyalara kayıtsız kalamayacaklarını, Fakültenin Söke"de yaşayan herkese faydası olacağını söyleyen Safa Petrol İstasyonu sahibi Bünyamin Başduran; “Petrol Ofisimizin açılışı dolayısı ile vatandaşımıza yüzde 4 indirim, hem de yüzde 4"ün fakülteye bağışlanmak üzere toplam %8"lik indirim kampanyası yaptık. Kampanya süresinde peşin ve kredi kartı ile toplam 87 bin 736 TL satış yapıldı. Bu rakamın yüzde 4"ü olan 3 bin 509 TL"yi fakültemize bağışlıyoruz. Söke Fakültemiz için önümüzdeki günlerde kampanyalarımız devam edecek” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bünyamin Başduran kampanyadan elde ettikleri 3 bin 509 TL"yi Fakülte"ye bağışlanmak üzere İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer"e teslim etti./iha