Tabipleri Birliği, tıp fakültelerinde 1 temel bilimler öğretim üyesine ortalama 22.57 öğrenci düştüğüne işaret ederken, öğrencilerin eğitiminde önemli bir yeri olan kadavra sayısının da yetersiz olduğunu vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), profesör, doçent, yardımcı doçent sayılarının 2 yıl öncesine göre yüzde 8 artmasına karşın tıp fakültelerindeki öğrenci sayısındaki artışın yüzde 14"e ulaştığına dikkat çekti. TTB, tıp fakültelerinde 1 temel bilimler öğretim üyesine ortalama 22.57 öğrenci düştüğüne işaret ederken, öğrencilerin eğitiminde önemli bir yeri olan kadavra sayısının da yetersiz olduğunu vurguladı. Öğrenciler kadavra olmadığı için maket ve bilgisayar üzerinden çalışıyor.

Raporu hazırlayanlardan Prof. Dr. İskender Sayek, Türkiye"de genellikle planlama yapılmadan tıp fakültesi açıldığını belirtti. Sayek, tıp eğitiminin nitelikli olmasının önemine işaret etti. Türkiye"nin tıp fakültesi sayısında Avrupa"da birinci olduğunu dile getiren Sayek, Türkiye"de gereğinden fazla tıp fakültesi bulunduğunu vurguladı.

MUSTAFA ÇAKIR/Cumhuriyet