Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, hükümetin 2006 ve 2007 yıllarında enflasyon hedefini tutturamadığı hatırlatılarak, maaşların enflasyon karşısında eridiği ifade edildi. Açıklamada, “2007 yılı sonunda da enflasyon hedefinin yüzde 100 oranında sapması sonucunda artık hükümetin hesap yapmayı bilmediği ya da böylesine hayali enflasyon hedeflerini kasıtlı olarak belirlediği izlenimi oluştu” denildi.

2008 yılı enflasyon hedefinin yüzde 4 olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, iki aylık enflasyonun yüzde 2.11 olmasının hükümetin inandırıcılığını kaybetmesine yol açtığı ifade edildi.

ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPMAK HÜKÜMETİN İŞİNE GELİYOR

Yüzde 2.11"lik artışın, memur maaşlarını reel olarak 2006 yılının bile gerisine gitmesine neden olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Durum böyle iken hala enflasyonun gerçekçilikten uzak hayali hedeflemelere dayandırılması ve çalışanlara bu doğrultuda maaş artışı yapılması, hükümetin işine gelmektedir. Çünkü hükümet maaş artışlarını düşük tutarak personel giderlerini enflasyon hedefi kadar artırıyor. Gerçekleşen enflasyon karşısında memurlar eziliyor. Sene sonunda da enflasyon farkı adı altında bir kereye mahsus bir artış yapılıyor. Personel giderinden sağlanan en az 3 milyar YTL ise faizcilere kaynak olarak aktarılıyor.”

Bunun bir anlamda "bile bile lades" olduğu kaydedilen açıklamada, 2008 yılında da enflasyon hedefinin tutmayacağının açıkça ortada olduğu belirtildi. Açıklamada, bu nedenle hükümetin bir an önce yılın ilk ayından başlayarak çalışanlardan kesmeye çalıştığı paraları gerçek sahiplerine dağıtmak zorunda olduğuna dikkat çekildi.

ANKA