Facebook’da yenilik üzerine yenilik yapılıyor. Daha önce Facebook mühendislerinin çalışmaları sayesinde daha kapsamlı hale gelen sosyal paylaşım sitesi Facebook’un son yeniliği şimdiden kullanıcıları memnun etti. Artık Facebook’da paylaştığımız bir içeriği bizden alarak paylaşan diğer Facebook üyelerinin kim olduğunu görebileceğiz.

 
DAHA ÖNCEDE BİRÇOK YENİLİK YAPILDI
 
Kullanıcı güvenliği sebebiyle sürekli tepki alan sosyal paylaşım ağı, paylaşım ve etiketleme araçlarında bazı yenilikleri devreye sokmuştu. Bugüne kadar ‘hesap ayarları’ sekmesi üzerinden değiştirilebilen profil ayarları, artık yeni yapısıyla Facebook kullanıcılarının profillerindeki her yeni fotoğraf ya da gönderinin kimler tarafından görüntülenebileceğini anında gösteriyor.
 
Bunun dışında, artık bir kullanıcının başka bir kullanıcı tarafından etiketlendiği bir fotoğraf ya da gönderi, kendi onayı olmadan profilde görüntülenmeyecek. Fotoğraflarda etiketlenmek istemeyen kullanıcı, onay vermeyerek kendisinin etiketlenmesini engelleyebiliyor.
 
Facebook’da yer bildirmede çok kullanılan bir diğer yenilik. Bu yenilik ile birçok arkadaşımız nerede olduklarını bildiriyorlar. Facebook'da nerede olduğunuzu bildirebildiğiniz, yanındaki arkadaşlarını etiketleyebildiğin, bulunduğun alandan anında fotoğraf paylaşabildiğin ve fırsatları yakalayabildiğin yeni uygulamanın adı Facebook Places!