Facebook, 955 milyon üyesine, kendi hikayelerini ve fikirlerini infografik temayla paylaşabileceği yeni sitesini kullanıma açtı.

Ancak Facebook, kişisellikten kaçarak seçtiği en iyi hikayeleri sitede yayınlama kararı aldı. Aylık seçilen ilgi çekici hikayeler, infografik özetler halinde yayınlanacak. Her ay, seçilen bir başlığa uygun hikayelerin fikirlerin paylaşılacağı sitede, ilk ay için ‘Hatırlamak‘ seçildi. Seçilen ilk hikayeler Facebook çalışanları tarafından oluşturulmuş olsa da önümüzdeki aylar da kullanıcıların hikayelerinden seçilecek.



Paylaşımların yanında, Facebook Stories, ayın temasına uygun olarak kullanıcılara tavsiye edilecek kitap ve müzik listesi de bulunduracak. Müzik listesi Spotify üzerinden düzenlenecek. Yapılan infografikler için de her ay yayınlanması beklenen podcastlere ücretsiz ulaşılacak iOS uygulaması da mevcut.

2010 yılında benzer bir girişimde bulunan Facebook‘un yeniden projeyi başlatması ile, ortak bir kültürel platform oluşturmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Facebook Stories sitesine buradan ulaşabilirsiniz.