kıllı telefon piyasasının git gide kızıştığı şu günlerde, bir satın alma dedikodusu da Facebook'tan geldi.

Mobil pazalarma şirketi Mobile Network Group Genel Müdürü Paul Amsellem'a göre, Facebook yakın zamanda 10 milyar dolar karşılığında Nokia'yı bünyesine katabilir.

Facebook bu hamlesiyle, iletişim devinin ortaklığı ve uzmanlığından yararlanarak, yeni FacePhone'nunu bir buçuk yıl içinde piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Nokia'nın Microsoft'la olan yakın ilişkisi de Facebook marka bir Windows Phone'un ortaya çıkmasında büyük kolaylık sağlayacak gibi gözüküyor.

Facebook'un olası Nokia hamlesini değerlendiren mobil analiz uzmanı Roger Entner ise satın alma gerçekleşirse, bunun Facebook için "aşırı" olacağını belirtti.
Sosyal ağ devi, halka arz edildikten kısa bir süre sonra, borsada "yanlış bilgilendirildikleri" iddiasıyla hissedarları tarafından dava edilmişti. Dolayısıyla olası bir FacePhone girişimi, şirketin gelirlerini "iyileştirmesi" açısından önemli bir adım olabilir.
En çok tercih edilen akıllı telefon uygulaması olmasına rağmen, gerçek bir Facebook telefonuna kullanıcıların nasıl tepki vereceği ise merak konusu. Entner'a göre bu şüphesiz "Facebook delileri" tarafından olumlu karşılanacak ancak kitlesel düşünüldüğünde istenen sonuçlar elde edilemeyebilir. (güncelekonomi)