Sosyal paylaşım ağı olarak hayatımıza girenFacebook, her geçen gün biraz daha günlük yaşama nüfuz etmeye devam ediyor. Son yıllarda sosyal paylaşımdan çok, pazarlama stratejisi için kullanılan Facebook, şimdi de siyasete el atıyor.

İngiltere’de Mayıs ayında yapılacak olanseçimlerde etkin bir rol oynayacak Facebook. Buna göre, İngiliz seçmenler seçim kaydını Facebook profilleri üzerinden yapabilecek. Olay bununla da bitmiyor. Seçim sonuçları Facebook’un geliştireceği uygulama ile seçmenlere anlık olarak duyurulabilecek. Ayrıca seçime sosyal bir boyut kazandırmayı hedefleyen şirket, her seçmen için bir seçim blog sayfası tahsis edecek. Kullanıcılar burada, destekledikleri partiler ile ilgili fikirlerini paylaşacak.

Genç seçmenleri oy kullanmaya ikna etmek amacıyla geliştirilen bu uygulama, 2010 yılında ABD ara seçimlerinde denenmiş ve en az %10 oranında daha fazla seçmenin oy kullandığı belirtilmişti.

Türkiye’de ne zaman uygulanacağı henüz belli olmayan seçim uygulamasının, ülkemizde ne gibi bir yankı uyandıracağı ise şimdiden merak konusu.