Dünyadaki sosyal ağlar arasında en büyük konuma sahip olan Facebook kullanıcı gizliliğine büyük önem veriyor. Bunu daha önceki haberlerimizde sizler için dile getirmiş, gizliliğin Facebook açısından önemini defalarca vurgulamaştık.

Facebook son yıllarda aldığı gizli kararlarla gizlilik politikasını sık sık yeniliyor, aldığı kararların arasında tartışmaya açık kararların da olması Facebook'u tartışmanın içine sürükleyen en büyük etkenlerden birisidir şüphesiz.

Bu gizlilik yönüne kullanıcı cephesinden bakıldığında Facebook'un daha öncesinde kullanıcıların bilgilerine yönelik tehdit unsuru içeren fotoğrafların profilden silinse bile sunucularında hala barındığı bizzat resmi açıklamalarla birlikte sizlere duyurmuştuk:

Facebook: Gerçekten silindi mi?

Son dönemlerde kullanıcıların endişelendiği bir diğer nokta ise Facebook'un, üyelerin profillerine ait bilgileri kullanması, üye olmayan kullanıcıların bile ziyaret amaçlı geldiklerinde ortaya çıkan bilgilerin Facebook tarafından yedeklenmesi...
Facebook bu durumda kullanıcılar için,"üye olmasa bile Facebook sitesine giren kullanıcıların, kişisel verilerinin devredilmesine ve A.B.D'de işlenmesine" izin istiyor. Tam bu noktada bir kararsızlık söz konusu çünkü üye olmayan kullanıcıların nasıl bir sözleşme yapacağı ve kabulu konusunda netlik yok.

Dev sosyal ağ Facebook'un sözcüsü Barry Schnitt şunları söylüyor: "Facebook, sosyal bir platform. Yani hepimizin platformu. Uygulamaların bize daha iyi hizmet vermesini sağlayabilmek için verilere ihtiyacımız var. Eğer bundan memnun değilseniz, uygulamaların ayarlarını düzeltebilir, bazı uygulamaları engelleyebilir ya da tüm platformu kapatabilirsiniz." dedi.