İzmir'de, ellerinde karton kutu bulunan üç kişiden şüphelenen polis, yaptığı kontrolde kutuların içerisinde iki adet masa üstü bilgisayar buldu. Kutuların üzerindeki isme sosyal paylaşım sitesi facebook'tan ulaşan polis, bilgisayarların İzmir'deki iki okuldan çalındığını tespit etti. 

Tepecik semtindeki bit pazarında devriye görevi yapan motosikletli Huzur Timleri, ellerinde karton kutu bulunan üç kişiden şüphelendi. Polis, M.A. (20), M.A. (19), ve H.B. (22) isimli kişileri durdurarak ellerinde taşıdıkları karton kutuların içerisini kontrol etti. Kutularda bilgisayar bulunduğunu gören ekipler, kime ait olduklarını ve nereye götürdüklerini sordu. Şüphelilerin bilgisayarları, format atmaya götürdüklerini söylemesi üzerine ekipler, format için sadece bilgisayarın kasasının yeterli olduğunu, ancak kutularda monitör, klavye ve mauslerin de bulunduğunu söyledi. Şüphelilerin bu kez de bilgisayarları satın aldıklarını ve evlerine götürdükleri şeklinde çelişkili beyanlarda bulunması üzerine, bilgisayarların çalıntı olabileceğini düşünen şüphelenen ekipler, kutulardaki malzemeleri incelemeye aldı.

Kutuların üzerinde E.A. yazdığını belirleyen Huzur Timleri, facebook'a girerek E.A.'nın telefonuna ulaştı. İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda çalıştığı belirlenen E.A. polislere, bilgisayarların havaalanına ait olduğunu, ancak bir süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe edildiğini söyledi. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayan ekipler, bilgisayarların Anafartalar'daki Tepealtı İlköğretim Okulu ile Buca İmam Hatip Lisesi'ne verildiğini tespit etti. İki okul müdürünü de arayan ekipler, müdürlerden bilgisayarların okullarında olup olmadığı kontrol etmelerini istedi. Hafta sonu olması nedeniyle okulda bulunmayan ve hiçbirşeyden haberi olmayan okul müdürleri, görevlileri arayarak bilgisayarların bulunduğu öğretmen odalarına bakmalarını istedi. Okulu kontrol eden görevlilerin, bilgisayarlarım bulunduğu odalarının kapılarının kırık ve bilgisayarların yerlerinde bulunmadığını söylemesi üzerinin, iki masa üstü bilgisayarın da okullardan çalındığı ortaya çıktı.

Yaptıkları araştırma sonucunda hırsızlık olayını ortaya çıkaran ekipler, kutuları taşıyan M.A., M.A. ve H.B.'yi gözaltına alarak Basmane Polis Merkezi'ne götürdü. Daha önce hırsızlıktan kaydı bulunmadığı öğrenilen M.A., M.A. ve H.B., Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.