Facebook hemen her yaştan kullanıcılara hitap eden dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi. Bu kadar geniş bir kullanıcı yelpazesine hizmet verirken, bazı konularda hassas olması ve özellikle genç kullanıcıları zararlı olabilecek içeriklerden koruması anlaşılabilir bir yaklaşım. Fakat bu yaklaşımı Facebook'un, cinsellik ve sağlık konularını ayırt etmek konusunda pek de başarılı olmadığını ortaya koyuyor.

Sizlere daha önce Facebook'ta yasaklanan bebek emzirme fotoğraflarından bahsetmiştik. Bu kez ise Sharon Adams adlı 45 yaşındaki İngiliz bir kadın, meme kanseri nedeniyle ameliyat olduktan sonra kalan yara izlerinin fotoğraflarını aynı dertten muzdarip diğer kadınlara bilgi vermek amacıyla yayınladı. Facebook ise bu fotoğrafları "cinsel içerikli" olduğu gerekçesi ile siteden kaldırdı.

Kısa süre içinde Facebook'ta bu uygulamayı protesto eden bir grup kuruldu ve gruba üye olan kullanıcılar site yönetimi e-posta yağmuruna tuttu. Facebook bunun üzerine hatasını fark etti, Sharon Adams'ın fotoğraflarını geri yükledi ve grup üyelerinden özür diledi.