Geyve'nin Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan Coşkunlar Havai Fişek Oyuncan Kimya Sanayi Şirketi'ne ait tesislerde henüz bilinmeyen nedenle patlama oldu. Tesislerdeki patlayıcılar peşpeşe infilak etti. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hendek Kaymakamı, yaptığı açıklamada patlamada can kaybı olduğu söyledi.

BAZI BİNALAR YIKILDI

Meydana gelen patlamanın etkisiyle bazı binaların yıkıldığı, 1 kişinin öldüğü ve 28'den fazla yaralı olduğu açıklandı. Ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz net bir bilgi yok Enkaz altında kalanların olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edildi.

FABRİKANIN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada, fabrikanın bir bölümünün çöktüğü, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Hendek ilçesine bağlı Yukarıçalıca köyündeki havai fişek fabrikasında saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Bir bölümü çöken fabrikaya Adapazarı, Hendek ve Akyazı'dan çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz açıklanmadı.

Hürriyet