Geçen sürede 16 ayrı ilköğretim okulunda yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye olaşan polis memurları, aynı eğitim seminerini il merkezindeki orta dereceli eğitim okullarındaki öğrencilere de verecek.
Belirlenen periyotlar dahilinde Aydın merkezdeki ilköğretim okullarında öğrencilerle bir araya gelerek Toplum Destekli Büro Amirliği personeli, minik öğrencilere çizgi film kahramanlarının kullanıldığı sunumlarla gündelik hayatlarında kullanabilecekleri pratik bilgileri aktardı. 16 ilköğretim okulunu kapsayan süreçte minik öğrencilerle neşeli dakikalar geçiren polisler, aynı zamanda trafikten, toplum içindeki güvenlik bilgileri ve yapılması gereken pratik bilgileri de eğlenceli bir hava içerisinde öğrencilere aktardı. Güvenlik hizmetlerine halkında etkin katılımı ile hızlı ve modern tekniklerin kullanılması için yürütülen eğitim programları kapsamında, halk ile polis kaynaşması için ortaya çıkan problemlerinin nedenlerinin bulunmasına çalışıldı. “Aydın"da Hep Birlikte Huzurlu ve Güvenli Günlere” sloganıyla verilen eğitimlerin, önümüzdeki günlerden itibaren orta eğitim kurumlarında devam edeceği belirtildi.
Bu arada; bir taraftan il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere yönelik eğitimlerini sürdüren Toplum Destekli Büro Amirliği personeli, diğer taraftan da mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Mahalle muhtarlıkları önünde ve kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelen polis memurları; son günlerde il merkezinde sıkça yaşanan ve en fazla meydana gelen asayiş olaylarının başında gelen kontur dolandırıcılığı, bankamatik dolandırıcılığı ve yardım maksadıyla yapılan dolandırıcılık olayları hakkında bilgiler aktarıyor. Toplantılarda dolandırıcıların dolandırıcılık olaylarında kullandıkları yöntemler ve kaldırma teknikleri hakkında sunumlar yapan görevliler, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları ve mağdur duruma düşmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.