Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'na AK Partili Meclis Üyesi Zafer Üstün'ün dışında meclis üyeleri katıldı. 7 maddelik gündemle toplanan Kuşadası Belediye Meclisi'nde en önemli gündem maddesine Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın yıllık faaliyet raporunun oylanması oluşturdu.

Yıllık faaliyet raporunu okuyan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, 2008 yılının Kuşadası için bir yatırım yılı olacağını söyledi. CHP'li ve bağımsız meclis üyeleri ise belediyenin son derece başarısız bir yılı daha geride bıraktığını ileri sürerken, oylamaya geçildi. Yapılan oylamada CHP'li meclis üyeleri İlhan Aygüneş, Ahmet Ekmekçi, Gürol Turhan ve Murat Yakar ile bağımsız meclis üyeleri Ahmet Altunsoy, Nilgün Öğünçlü ve Seher Mehdioğlu Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın faaliyet raporuna red oyu verirken, MHP'li meclis üyesi Abdullah Sarı çekimser oyu kullandı. AK Partili Zafer Üstün'ün katılmadığı meclis toplantısında AKP Partili Yahşi Karamollaoğlu, Erol Soysal ve Bahadır Yıldırım ile bağımsız meclis üyeleri Talat Akar, Faik Dülger ve Selim Eren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın yıllık faaliyet raporuna evet oyu kullandı. Buna rağmen, 6 evet oyuna karşılık 7 hayır oyu ile Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın yıllık faaliyet raporu kabul edilmedi.
Bu arada, yaklaşık 3 saat süren toplantıda denetim komisyonu raporu üyelere dağıtılırken, görüşülmesi ise Mayıs ayı olağan toplantısına ertelendi. İmar Komisyonunda bekleyen konuların görüşülmesinin ardından Belediye Huzurevi ücretlerinin aynı şekilde kalmasına karar verildi. Toplantıda, Kuşadası Belediyesi'nin Kongre Merkezi'ndeki ortaklığının yüzde 5'den yüzde 10'a çıkarılması meclis tarafından kabul edilirken, ulaştırma hizmetleri yönetmeliği ise komisyona havale edildi. Bu arada, Belediye ile TOKİ arasındaki toplu konut çalışmasıyla ilgili 2 trilyon ek bütçe istemi de ertelendi. (iha)