Fenerbahçe Kulübü'nde yapılan yazılı açıklamada, Hıncal Uluç'un iddialarını ispat etmesi gerektiği, etmemesi durumunda ise "Şerefsiz" olarak nitelendirmek zorunda kalacaklarını belirtti.

İşte Fenerbahçe'den yapılan zehir zemberek yazılı açıklama:

"Hala Hıncal Uluç'un, kulübümüz hakkında ortaya attığı hayal mahsulü senaryolarını ispat etmesini bekliyoruz. Hıncal Uluç hala sürdürdüğü manasız yazılarında cinsel tercihi dahil pek çok konuya değinmesine rağmen, bir önceki yazısındaki ve bugün de yenilerini eklediği hayali senaryolarını ispattan kaçarak demagoji yapıyor ve bir takım yan yollara sapıyor. Öncelikle belirtelim ki hakkında yayınladığımız basın bülteninin altında imza olmadığını yazıyorsun. Basın bültenimizin altında imzamız çok açık bir şekilde var. Dikkatli oku mutlaka göreceksin; "FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ".

Hıncal ULUÇ,

Sana belirtmek isteriz ki "Gazetecilik" dünyanın en şerefli, en kutsal mesleklerinden biridir. Bizim için yazdığını ya da ifade ettiklerini gerçeklere uygun şekilde objektif yoldan ispat edebilen, doğruları yazan, ifade eden, fikirlerini yazarken ve ifade ederken hiçbir şahsi çıkar ve düşünce içinde olmayan tüm basın mensupları yazdıkları ve düşündükleri ne olursa olsun şerefli ve yaptıkları iş de kutsaldır. İfade ve düşünce özgürlüğünün teminatı basınımızın herhangi bir mensubunun satın alınabileceğini öne sürmek, iddia etmek tam anlamıyla şerefsizliktir. Sen yazılarında bazı basın mensuplarının satın alındığını iddia ettiğine göre bu konuda bildiğini kamuoyu ile paylaş ki herkes kim satılmış, kim kimi satın almış bilsin. Yok eğer bu konuda da her zaman yaptığın gibi çamur at izi kalsın düşüncesinde isen, şerefli insanlara şerefsiz diyenin toplumumuzda nasıl anıldığını da biliyorsundur.

Senden beklentimiz, kulübümüz hakkında isnat ettiği iddiaları kanıtlamandır. Şimdi bir kez daha soruyoruz:

Önceki federasyonunun başbakan ve başkanımızın işbirliği ile gönderildiği ve bugünkü federasyonun aynı işbirliği ile kurulduğuna dair objektif bir bilgi, Sayın Hasan Doğan ile Başkanımız Aziz Yıldırım arasında herhangi bir ticari ortaklığı gösterir belge, ayrıldığından beri sayın Kemal Dinçer ile kulübümüz arasında herhangi bir ilişkiyi gösterir bilgi ya da belge, asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nun TFF nin herhangi bir kurulunu yaptığına dair objektif bir bilgin var mı?

Varsa bunları yayınla, herkes bilsin. Koskoca gazete sayfasını bunlara cevap vermek, ispatlamak yerine yeni yalanlarınla, hayali senaryolarınla, çirkin ve saçma teorilerinle işgal etme. Gereksiz ve yersiz demagojiler yapma.

Geçen yazında konu ettiğin, başından geçmiş elim olayla ilgili olarak da söz konusu olayı en yakın yaşamış bir kişi olarak kamuoyunu yeniden bilgilendir. Zamanla unutulmuş bu hadiseyi bir kez daha ayrıntıları ile kamuoyuna aktar ki insanlar ve hatta federasyon başkanımız Sayın Hasan Doğan da o olayın nedenlerini bilsin, hatırlasın. Senin bu konuda da susacağını bilerek başından geçen olayın gazetecilik ile spor dünyası ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını, bu olaya ilişkin detayların savcılık kayıtlarında ve gazete arşivlerinde bulunduğunu, araştıran herkesin bunlara ulaşabileceğini kamuoyuna sunalım. Aksi takdirde geçmişte gazetecilik mesleğini ifa ederken yaralanmış ya da öldürülmüş pek çok kahraman gazeteci ile seni aynı kefeye koyma terbiyesizliğini onların aziz hatıralarına karşı yapmış oluruz ki bu da bize yakışmaz.

Hıncal Uluç,

Senden hayal mahsulü senaryolarını ispat etmeni bekliyoruz. İddialarını ispatlayamaz isen, seni ŞEREFSİZ olarak isimlendirmek ve seni bu şekilde kategorize etmek zorunda kalacağımızı bir kez daha yineliyoruz. İddialarını ispatlayana ya da yalan yazdığını kabul edene kadar peşini bırakmayacağız, bu soruyu sana sürekli soracağız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"