DERBİNİN gerilimini en çok hissedenlerden biriydi İbrahim Toraman.. Tribünden aldığı tepkiler, ikili mücadeleler ve kavgalar.. Saha içinde yaşananları görünce, kendisine sorduk, “Orada neler oldu?” Ve anlatmaya başladı:

“ŞANSSIZ bir derbiydi.. Beni 2 şey rahatsız etti.. İlki Lugano"nun penaltı pozisyonundan sonra hakem Hüseyin Göçek"in dağılması.. Adeta sahada değil gibiydi.. Göz göze geldiğimizdeki ifadesinden ve sağlıksız bazı diyaloglardan anladım.. Mesela Bilica penaltı noktasını kazınca, hakeme “Ne yaptığını görmüyor musun?” dedim.. Cevap bile vermedi.. Bloke olmuş gibiydi.. Sonra pozisyonlar önünde oluyor, çalamıyor.. Yardımcı Serkan Gençerler"e bakıyor..

İKİNCİSİ ise F.Bahçeli futbolcuların tavırları. Sanki hakemi ve rakibi etkilemek için özel eğitim almışlar.. Sportmenliğe aykırı hareketleri hiç çekinmeden yapabiliyorlar.. Mesela hem faul yapıyorlar hem de hakem gelince dünyanın en masum insanı oluyorlar.. Güiza bir pozisyonda bana faul yaptı, tepki verdim.. Sonra horozlandı, itti.. Ama hakem gelince İspanyolca “Tranquillo” (Sakin ol) diyor.. Arkadaşlarımızdan çat-pat kelimeler biliyoruz.. Allah"ı var, küfür etmedi.

BİZ bunları yapamayız.. Çünkü başımızda sportmen bir hoca var.. İlk fırçayı ondan yeriz.. Hatırlayın, Delgado "kart istedi" diye kırmızı görmüştü.. Mustafa Hoca hakemi suçlamak yerine Delgado"ya kızmıştı..

Göçek kırmızı kart göstermedi

“SONUÇTA Göçek hem her pozisyonda organize bir biçimde, hep beraber kendisine itiraz eden F.Bahçeliler"den hem de stattaki atmosferden etkilendi. Öyle etkilendi ki onlardan birini atma cesaretini gösteremedi. Halbuki atmalıydı..

F.BAHÇE ile Beşiktaş"ın şöyle bir farkı var: Onlar özellikle iç sahada kazanmak için herşeyi mübah görüyorlar.. Biz ise sportmenlik sınırlarını zorlamıyoruz.. Bizim eksiğimiz işte burada.. Artık eksiğimiz mi fazlamız mı bilemem.. Ama maçtır, bitti gitti.. F.Bahçe"yi tebrik ediyorum..”

Bobo penaltıyı bilerek kaçırır mı?

“ERMAN Hoca bir yazı yazmış galiba.. Okumadım ama duydum.. Böyle şey olur mu, Allahım ya rabbim! Bu çocuk F.Bahçe"ye hep gol atmamış mı? Alex onun yakın dostu değil, babası olsa ne farkeder? Parasını Alex mi veriyor? Böyle bir şeye inanmak istemiyorum değil, inanmam.. Hiçbir futbolcu böyle şerefsizlik yapmaz.. Bobo"yu bu şekilde suçlamak haksızlık..”

BOBO penaltıyı hep sağa atardı

“BILICA"NIN penaltı kararından sonra yaptığı şeyi futbol hayatımda ilk defa gördüm.. Tabii ki penaltıyı atan Bobo"nun psikolojisini olumsuz etkiledi.. Bir de şu var: Bobo o güne kadar bütün penaltıları kalecinin sağına atardı.. Teknoloji gelişti, biz nasıl onları çalışıyorsak onlar da bizi çalışıyor.. Bobo “Volkan bunu nasılsa biliyordur” diye bu sefer topu sol köşeye doğru attı.. Volkan da uyandı ve kurtardı..”

HATIRLADIĞIM bazı pozisyonlar var.. Onları anlatmak istiyorum..

Yan hakem gördü, bir şey yapmadı

BILICA"NIN saçımı çektiği pozisyon.. Faul olmuş, canım yanmış.. Önce kafamı itti.. Ben de onun elini itince saçımı çekti.. Amacı beni tahrik edip kart göstertmekti.. Yardımcı hakem herhalde olayı gördü ki, koştura koştura yanımıza geldi.. Bir şey yapmadan geri gitti..

Kendimi bilerek yere bıraktım

EMRE"NİN bana vurduğu pozisyon.. Baldırıma kramponu geldi ve ayağı beni korkuttu, acıyı da hissedince kendimi bıraktım.. Gider miydim, giderdim.. Ama yaptığı hareket sarı mıydı, sarıydı.. İşin acısı ben hiçbir şey yapmadan oyundan atıldım.. Emre ise kart görmeden maçı bitirdi.. Emre arkadaşım olduğu için daha fazlasını söylemek istemiyorum.. Ama küfrettiği pozisyonlar var, hakem takip etse yakalardı.. Zaten onun işi bunları yakalamak değil mi?

Emre çok UYANIK

ERNST"İN atıldığı pozisyon gözümün önünde oldu.. Hakem de oradaydı.. Vücudunu koyup topu almak istedi.. Emre"nin yüzüne ne eli geldi, ne kolu.. Ama Emre kurşun yemiş gibi kendini attı.. 40 dakika evvel bana “Kendini bıraktın” diyen Emre bunu yapan.. Hakem 5 metreden faul olmadığını gördü, sonra yardımcı Serkan Gençerler"in uyarısıyla direkt kırmızı gösterdi.. Demek ki kendi gördüğünü yorumlayacak durumda değildi..

Gençerler bir garipti

SERKAN Gençerler gözünün önünde olan tacı aleyhimize verdi.. Göçek kararı düzeltti.. Yani başta daha iyiydi.. Gençerler ise her kararı aleyhimize verdi.. Ne yapmak istediğini tam anlayamadım..

BENİM atıldığım pozisyonda Göçek"e “Hocam ben ne yaptım?” diye sordum.. “Adama bastın” dedi.. “Nerde bastım ya, üstüne düştüm” cevabını verdim. Hoca pozisyonu görmemiş ama görmüş gibi bana anlatıyor.. Ona bunu yaptıran da Serkan Gençerler..

Vatan