Barcelona'nın Fransız yıldızı Thierry Henry, SABAH'a konuştu: "Fenerbahçe bana teklif yaptı, ama büyük liglerde ve takımlarda oynayamadığım anda futbolu bırakırım."..

Türkiye'ye gelip gelmeyeceği transfer dönemi boyunca hep konuşuldu. Onu önce Arsenal'de, şimdi de Barcelona'da hayranlıkla izlemekten kendimizi alamadık. Fransa futbolunun yetiştirdiği en önemli golcülerden biri olan Thierry Henry, Türkiye'den sadece SABAH'a konuştu. Aralık ayının ilk günü. Barcelona'nın mabedi Nou Camp'ta küçük bir suni çim sahada inanılmaz soğuk bir hava. "Şimdi geliyor.. 10 dakika sonra burada" denilirken, Henry verilen süreden bir saat sonra geliyor. Konuşmak için oturduğunda Gilette'in davetlisi olarak benimle birlikte bu etkinliğe katılan yabancı meslektaşlarıma acıyarak bakıyor: "Ne kadar şanssızsınız. Barcelona'da normalde böyle soğuk olmaz" diyor.

"FUTBOLUNUZ GELİŞİYOR"
"Thierry, tüm yaz boyunca Türkiye'de birçok gazetede manşet oldun. Fenerbahçe'ye geleceğine dair birçok haber çıktı" diyorum. F.Bahçe'den teklif yapıldığını doğruluyor, ancak, "Ben kariyerime ya Barcelona'da ya da İngiltere Ligi'nde nokta koyacağım. Güzel bir ülkeniz ve gelişen bir futbolunuz var. Bunu Euro-2008'de bir kez daha gösterdiniz. Ama Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyorum" ifadesini kullanıyor. Suudi Arabistan'dan meslektaşlarımın da "Bizim ülkemizde oynar mısın?" sorusuna yanıtı benzer şekilde: "Ben hep büyük liglerde ve büyük takımlarda oynamak istiyorum. Kariyer planım böyle ve değiştirmeyeceğim. İspanya, İngiltere gibi ülkelerin büyük takımlarında oynayamadığım zaman da futbolu bırakırım."