28 Şubat Pazartesi günü başlayan ve 3 Mart Perşembe günü sona erecek olan ek gösterimler her gün saat 19:00 ile 21:30 saatlerinde AFM Fitaş sinemasında yapılıyor. Yarın 19:00'da Aşırıcılar / The Borrowers ve 21:30'da Hayali Aşklar / Heartbeats, 3 Mart Perşembe günü 19:00'da Kötülük Çiçekleri / Flowers of Evil ve 21:30'da Üç / Three filmleri izlenebilir.

İf Ankara seyircisi şanslı çünkü İstanbul seyircisi filmleri önce izleyerek görüşlerini medya ve bloglarla açıkladı. Jüriler de en iyileri seçtiler. Ankaralı sinemaseverin işi ise, hayatla seans arasında bağı kurmakta. Bu yıl festivalin Keş!f ödülünü bilindiği gibi “Le Quattro Volte / Dört Defa” aldı. Hüseyin Karabey"in başkanlığındaki jüri, Macar yönetmen Benedek Fliegauf, Hollandalı sinema ve sanat tarihçisi Erwin Houtenbrink, Van Hoy / Knudsen Prodüksiyon şirketinin kurucularından Lars Knudsen ve İngiliz bağımsız prodüksiyon şirketi Film and Music Entertainment"ın kurucusu Mike Downey"den oluşan jüri, “En İlham Veren Yönetmen” ve para ödülünü Frammartino'ya verdi. Kırsal kesimin günlük varoluşuna dair bir belge niteliğinde olan ve her şeyin dünyadan doğduğunu büyülü ve ruhani bir dille anlatan Le Quattro Volte / Dört Defa filmi ve yönetmeni Michelangelo Frammartino oybirliğiyle seçildi. Jüri ayrıca Danimarka filmi “R” ve yönetmenleri Michael Noer & Tobias Lindholm"a ise özel mansiyon ödülüne layik gördü.

Dört Defa Ankara'da seyirciyle buluşuyor seanslar ve salonlar hakkında geniş bilgi ve son gelişmeler; www.ifistanbul.com sitesinde.

SİYAD da "Le Quattro Volte / Dört Defa" Dedi

Festivalde “Le Quattro Volte / Dört Defa” filmi aynı zamanda SİYAD jürisi tarafından verilen “SİYAD Özel Ödülü”nü de aldı. SİYAD jürisi yaptığı açıklamada “Doğum ve ölüm arasındaki hayat döngüsünü, insanı merkeze yerleştirerek değil, yaşamın diğer öğeleriyle doğal bir akış halinde resmettiği; küçük bir İtalyan köyü üzerinden yaşamın tüm duygu ve evrelerini yakalayabildiği; belgeselvari bir yaklaşımla yola çıkıp çok titizlikle tasarlanmış bir yapıya ulaştığı için SİYAD jürisi olarak "Le Quattro Volte" filmini ödüle değer bulduk” dedi.