BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, THY'de yaşanan grevle ilgili olarak, "Ben THY çalışanlarının yerinde olsam kendileri hakkında bu kararı alan AKP milletvekillerinin biletlerini kesmem, uçağa bindiklerinde çay, kahve, domates suyu ne varsa başlarından aşağı dökerim" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kürkçü, soruları da cevapladı.

THY'deki grevle ilgili soruyu cevaplayan Kürkçü, "THY, aşırı saldırgan ve plansız büyüme çabaları sonucunda sistematik zarara uğramıştır. Zarar söz konusu olduğunda saldırılacak olan işçilerdir. Ben THY çalışanlarının yerinde olsam kendileri hakkında bu kararı alan AKP Milletvekillerinin biletlerini kesmem, uçağa bindiklerinde çay, kahve, domates suyu ne varsa başlarından aşağı dökerim" diye konuştu.

Gazetecilerin kürtaj tartışmasıyla ilgili sorusunu da cevaplayan Kürkçü, şöyle konuştu:
"Söz konusu bu düşünce, kadınların kazanılmış haklarının, uygarlığın ulaştığı düzey dikkate alınmaksızın, muhafazakar erkekler tarafından yoksun bırakılması dayatmasıdır. Hükümetin yeni bir İslami toplum mühendisliğine soyunduğunu görüyoruz. Bu düşünce, 12 Eylül Türk-İslam sentezi anlayışıyla genel saldırının parçasıdır. 30'ların tek parti iktidarını, 2000'lerde hortlatmak Başbakan'ın hayali olabilir; ancak halk buna boyun eğmeyecektir. Kadınlar bu dayatmaya boyun eğmeyecektir.

Hükümet, Roboski katliamı nedeniyle bulunduğu sıkışıklığı, başka tartışmalarla unutturmak istiyor. Bu nedenle 'F16 uçaklarıyla kürtaj yapmak' gibi bir tartışmanın içindeyiz. Bu düşünce, kölelik ve Ortaçağa dönüşten başka bir anlam ifade etmemektedir. Kadınlarımızın yanındayız."