Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Yörex’in açılışından bir gün önce “Cumhuriyet Meydanı”nda “Ege,Toros,Yörük,Türkmen Türküleri-2” isimli yeni albümünün türkülerinden oluşan repertuarıyla konser veren Sümer Ezgü, Yörex’in sanat yüzü ilan edildi.

Yerli üretimin desteklenmesi için, “Anadolu'dan Geldik” isimli bestesini Yörex'e armağan eden Sümer Ezgü'ye TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu teşekkür plaketi verdi. Bunun üzerine Ezgü, "Anadolu'dan Geldik" isimli bestesini fuar davetlilerine seslendirdi.

Yörex Fuarı’nın sanat yüzü ilan edilen Sümer Ezgü’nün “Anadolu’dan Geldik” isimli bestesi bu yıldan itibaren fuar müziği olarak kullanılacak.

SÜMER EZGÜ’DEN KÖY DÜĞÜNÜ

Sümer Ezgü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticilerin katkılarıyla kurulan Yöresel Ürünler Fuarı’nda “Ege, Toros,Yörük ve Türkmen Türküleri-2” isimli yeni albümünün tanıtım galasını köy düğünüyle yaptı.

Fuar alanına atının terkisine gelini de alarak, Anadolu’nun dört bir yanından gelen yöresel giysili halk dansçılarının düğün alayı eşliğinde gelen Sümer Ezgü, gelinle birlikte Yörük çadırına geldi. Köylülerin ikram ettiği yayık ayranını içen ve gözleme yiyen Sümer Ezgü, daha sonra yeni albümünden birbirinden güzel türküler seslendirdi ve yeni albümünü imzaladı.