Maslak'ta 240 dönüm arsayı Emlak Konut'tan teslim alan Ağaoğlu, 6 bin konutun yanı sıra ticaret ve turizm binalarının olacağı projenin İstanbul'u dünya gayrimenkul liginde üst sıralara taşıyacağını iddia etti. Ağaoğlu, "Türk mimarlarla çalışacağım, ezberleri bozacağım" dedi.

Ağaoğlu, Cumhuriyet tarihinin en değerli projesine start verdi. Emlak GYO'ya arsa bedeli olarak 173 milyon lira peşinatı ödeyen, 165 milyon lira da teminat mektubunu veren Ali Ağaoğlu, farklı bir proje yapacaklarını, Maslak projesi ile İstanbul'u dünya liginde üst sıralara taşıyacaklarını söyledi. Ağaoğlu "Emlak Konut 240 dönümlük bu araziyi oldukça iyi geliştirmiş. Biz iddialı bir proje yapacak büyüklükte arsayı bulamıyorduk. Şimdi Maslak projesi ile kendi My konseptimizin bile dışına çıkacağız" dedi. Ağaoğlu projenin toplam hasılat değerinin 4,5 milyar liranın üzerine çıkacağını iddia etti. Şirket ihalede 3 milyar 250 milyon liralık toplam gelir ve gelirden Emlak Konut GYO'ya yüzde 35,5 idare payı ödeme taahhüt etti.

Doğrudan bağlantılıyım

Söz konusu arsa 29 Eylül tarihindeki ihalede 50 milyon TL fazla veren ve içinde Yeşil İnşaat'ın da olduğu konsorsiyuma verilmiş ancak konsorsiyum arsayı daha sonra iade etmişti. Aynı ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Ali Ağaoğlu'nun ihale sonucuna rağmen ekibine arsaya proje çalışması için talimat verdiği öğrenildi. Ağaoğlu'nun ekibinin şaşkınlığı karşısında "Ben Oflu'yum, Allah'a doğrudan bağlantım var, siz başlayın" dediği öğrenildi. Türkiye'de hasılat paylaşımı projeleri arasındaki ''en büyük'' proje olacak Maslak'ın arsası, konut, ticaret ve turizm imarına izin veriyor. Proje B ve üzeri gelir grubuna hitap edecek.

Ezber bozacağız

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de nitelikli konutu ilk başlatan firmalardan biri olduklarını belirterek, ''Bütün ezberleri burada bozacağız. Burada 24 saat yaşayan apayrı bir proje yapacağız'' dedi. Emlak Konut GYO'nun güzel araziler geliştirdiğini anlatan Ağaoğlu, ''Ben devletin müteahhitlik yapmasına, çivi çakmasına karşı olmama rağmen TOKİ'yi kutluyorum. Dar gelirlileri 100 lira 200 lira taksitle konut sahibi yapıyor'' dedi Ağaoğlu, ''İhaleyi daha önce alan grup mahkeme nedeniyle vazgeçti. Siz aynı sorunla nasıl baş edeceksiniz?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Türkiye'de iş yapmak kolay değil, bu tür bürokrasi, zorluklar maalesef olabiliyor. Onu da yasal çerçevede aşacağımıza inanıyorum. Orada risk görmüyorum'' diye konuştu. Projeyi Türk mimarlarla birlikte geliştireceklerini söyleyen Ağaoğlu, 'Şu anda Londra'nın en iddialı kule projesi devam ediyor. O projenin başında oğlum Alican devam edecek. Bir Türk müteşebbisin Londra'nın finans merkezinde neler yapılabileceğini göstereceğim'' dedi.

Tuzla'da konutlar tükendi

Toplantıya katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini ve 2003 yılından bu yana 3 kat değer kazanan bir firma olduklarını belirterek, ''Kazanmaya da devam edeceğiz'' dedi.Yakın zamanda Tuzla'da 2 bin 45 konutu satışa çıkardıklarını ve 4 bin 800 başvuru aldıklarını ifade eden Kurum, bu konutların tamamını sattıklarını ifade etti. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da önümüzdeki dönemde bireysel kredilerin önemli ölçüde artacağını, özellikle de konut kredilerinin banka bilançolarındaki payının giderek artacağını belirtti.