Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt çapında düzenlenen “Kur"an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları"nın” Aydın merkez ilçe elemeleri yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında yurt çapında düzenlenen Kur"an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları"nın Aydın merkez ilçe elemeleri Vardar Mescidi"nde yapıldı. Kur"an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmalara Aydın merkez ilçe, bağlı belde ve köylerden 14 din görevlisi katıldı. Yaklaşık 3 saat süren yarışmaya katılan din görevlileri Aydın İl Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu, Germencik Müftüsü Zekeriya Çallı, Aydın İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hüdaverdi Alkan ve Beycami İmam Hatibi Adem Keskin"den oluşan jürinin önünde birinci olabilmek için ter döktü.
Yarışmacılara hazırlanmaları için her etap öncesi 10"ar dakika süre verilen yarışmalarda, din görevlilerinin yaptıkları her bir hata için ayrı ayrı puan kırıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Kur"an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma kategorisinde Çaltılı Camii Müezzin Kayyımı Muammer Şahbaz, Ezanı Güzel Okuma kategorisinde Dükkanönü Camii İmam Hatibi Numan Doğan ve Hafızlık kategorisinde ise Umurlu Erkek Kur"an Kursu eğitmeni Gazi Yıldırım birinci oldu.
Kur"an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları"nın Aydın merkez ilçe birincilerinin, aynı gün il genelinde yapılan ilçe elemelerinin birincileriyle Aydın birinciliği için 30 Mayıs 2009 tarihinde Aydın merkez Ramazanpaşa Camiinde yapılacak olan yarışmalara katılacağı belirtildi. Aydın birincisi seçilen isimlerin daha sonra sırasıyla bölge elemeleri ve başarılı olmaları halinde ise Türkiye elemelerine katılacakları kaydedildi.