Toplantının ilk maddesinde görüşülen otopark yönetmeliğinin hukuk, tarife ve trafik komisyonlarına havale edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, yeni yapılan köpek evine şartlı bağış alınmasıyla ilgili ikinci madde de oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü maddede görüşülen yol kenarı otopark ücretleri de trafik, hukuk, imar ile plan ve bütçe komisyonlarına oybirliği ile havale edildi.
Geçtiğimiz hafta Nazilli Sitesi karşısında açılışı yapılan Kadıkalesi Mahallesi Sağlık Ocağı ve 112 Acil Servis istasyonunun yapımı için daha önce alınan encümen kararının görüşüldüğü dördüncü madde oy birliği ile onaylanırken, yurtdışı gezileri ile ilgili beşinci madde de oybirliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan bütçe içi işletme ismi olarak belirlenen Ada-Bel İşletme Müdürlüğü ise 3 red oyuna karşılık 22 oyla kabul edildi.
Sözleşmeli personel çalıştırılması ve taban ücret uygulanması hakkındaki yedinci madde ve kadro iptaliyle ilgili sekizinci madde oybirliği ile kabul edildi.
Dokuzuncu maddede Kuşadası Devlet Hastanesinin imarı hakkındaki imar raporu oy birliği ile kabul edilirken, baz istasyonların şehir dışına taşınmasıyla ilgili onuncu madde; hukuk, imar, sağlık ve güzelleştirme komisyonlarına oybirliği ile havale edildi. Gündemin 11. maddesinde ise TOKİ ile ilgili imar komisyonu oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca aynı madde kapsamında Kuşadası Belediyesinin TOKİ"ye ait üç arazinden B ve C olarak adlandırılan iki tanesinin tahsis talebi de oybirliği ile kabul edildi. Bu doğrultuda konuyla ilgili çalışma yapılması için bir de komisyon kuruldu. Komisyonda şu isimler yer aldı: Ömer Günel, Halit Şakar, Tacettin Özden, Yusuf Güneş ve Oğuz Başöz.
Fuarlara katılımla ilgili onikinci madde oy birliği ile kabul edilirken, onüçüncü maddede çeşitli komisyonlarda bekleyen konularla ilgili süre uzatımları ele alındı. Bu kapsamda ilgili komisyonların; terör saldırılarından hayatını kaybedenlerin isimlerinin bir sokağa verilmesi, sitelerin ferdi su aboneliğine geçmesi, su ücretleri, Efes Evleri 2-3 sitelerinin talebi ve Mal Müdürlüğünün 122 parsel ile ilgili talebi konularındaki süre uzatımı istekleri oy birliği ile kabul edildi.
Gündem sonradan eklenen ondördüncü ve son maddesinde ise öğrenci bursları görüşüldü. Kuşadası Belediyesi"nin 500 ilköğretim öğrencisine aylık 50 lira, 250 lise öğrencisine ise aylık 75 lira burs vermesi oy birliği ile kabul edildi.