Danıştayın Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasına ilişkin kararının yürütmesini durdurmasını protesto etmek için çağrıda bulunan meslek lisesi öğrencileri, Atapark"ta bir araya geldi.

Meslek lisesinden sadece 8 kız öğrencinin katıldığı eylemde, katsayı kararını protesto eden, döviz açan öğrenciler adına açıklama yapan Demet Karakayalı, tüm meslek liselerine yapılan haksızlığa "dur" demek için eylem yaptıklarını söyledi.

Katsayı uygulamasının asıl sebebinin imam hatip liselerinin önünü kesmek olduğunu, kararın sadece onları değil tüm meslek liselileri etkilediğini savunan Karakayalı, "Bu resmen hiçe sayıldığımızın göstergesidir. Sınava az zaman kala bu şekilde karar almaları hem ders çalışma motivasyonumuzu hem de psikolojimizi etkiledi" dedi.

Akife Özyılmaz da diğer meslek lisesi öğrencilerinin kendilerine destek olmamasına tepki göstererek, "Bizler köyden gelen öğrencileriz. Hepimiz umutlarımızı meslek liselerine bağladık. Ancak bazı öğrenciler bu haklı eylemimize destek vermeyip bizi yalnız bıraktı" diye konuştu. - milliyet