Ayrı bir davada da, bir polis memurunun yaşamına kaybetmesine sebebiyet vermekle suçlanan bir eylemciye ölüm cezası verildi. Hapis cezasına çarptırılan sağlık görevlileri "eylemcileri tedavi ederek hükümeti devirme girişiminde bulunmaktan" hüküm giydiler. Sağlık görevlilerinin tıbbi müdahalede bulundukları göstericiler, ülkedeki Şiilerin haklarının artırılmasının talep edildiği bir eyleme katılmışlardı.
 
Doktorlar ve hemşirelerden oluşan grup, ilk olarak tutuklanmışlar ancak kendilerine destek amacıyla düzenlenen açlık grevleri sonrasında şartlı olarak salıverilmişlerdi.
 
Ülkedeki insan hakları örgütleri, görevlerini yapan sağlık memurlarının maruz kaldıkları "hükümeti devirme girişiminde bulunmak ve mezhep çatışmasını körüklemek" suçlamalarına tepki göstermişlerdi.
 
Bahreyn'de dün düzenlenen bir başka duruşmada sekiz Şii eylemci gösterilerde üstlendikleri roller sebebiyle müebbet, on üç gösterici de on beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Bahreyn'de Şubat ve Mart aylarında başlayan, şiddet içermeyen gösteriler, hükümet tarafından sert bir şekilde bastırılmıştı.
 
Bahreyn hükümeti gsöterileri bastırmak için diğer körfez ülkelerinin güvenli birimlerinden faydalanmıştı.