Protestocular, polisin 17 Eylül’den beri kaldıkları Zucutti Parkı’nı işgal ettiğini, polisin eşyaları atmaya başladığını, herşeye zarar verdiğini belirtiyor. Protestoculardan bazıları parkı terk ederken, geride kalanlar polisi sürekli protesto ediyor. Protestocular web sitelerinde de tüm New Yorklulardan polisi arayıp parkı boşaltma işlemine son vermesini istemelerini talep ediyor.
 
New York Polis sözcülüğünden yapılan açıklamada, parkın sahibi Brookfield şirketinin bu gece protestoculardan temizlik için parkı boşaltmalarını talep eden broşürler dağıttıkları ve 15 protestocunun polise direnmekten gözaltına alındıkları bildirildi.
 
Broşürde, "Zucutti Parkı’nın iki aya yakın bir zamandır protestocular tarafından mekan edinilmesi sonucunda parkın koşullarının protestocular ve semtte yaşayanlar için büyük sağlık tehdidi oluşturduğu" belirtildi.
 
Polis sözcüsü Paul Browne yaptığı açıklamada, kamptaki pek çok kişinin parktan ayrıldığını söylerken protestocuların parktaki eylemleri devam ediyor.
 
Protestocular polise, "Tüm Dünya Sizi İzliyor" diye bağırırken kimileri de sitelerinden webcast aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda polisin kendilerine şiddet uyguladığını, biber gazı kullanıldığını söylüyor. Polis sözcüsü Brown ise, park temizlendikten sonra protestocuların parka geri dönebileceğini ama eşya ve çadır getiremeyeceklerini, buna izin verilmeyeceğini söyledi.
 
Protestocular telefon mesajı ve tweeter’dan da kendilerine destek veren herkesin parka gelmesini istiyor.