İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalarda yasadışı El Kaide örgütü üyelerinin eylem hazırlığı yaptıklarını belirledi. Bu kişilerin kaldıkları adresler belirlendikten sonra önceki gün İstanbul, İzmir ve Manisa"da eş zamanlı operasyon düzenlendi, 30 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda silah ve bomba malzemeleri ele geçirildi.

Zanlıların İstanbul"da yabancı şirket temsilciliklerine bombalı saldırı düzenlemek için plan yaptıkları ve talimat bekledikleri öğrenildi. Örgütün 2003"te sinagog ve İngiliz Konsolosluğu ile HCBSye düzenlenen saldırıların benzerleri için de hazırlık yaptığı iddia edildi. Zanlıların Afganistan"daki kamplarda eğitim gördükleri de açıklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı El Kaide militanlarının İstanbul"da bir çok kişiyi gasp ettiği ve kuryeleri soyduğu tespit edildi. Amaçları için soygun yapmaktan bile kaçınmayan bu kişilerin elde ettikleri paralarla kanlı eylemlerini finanse etmek istedikleri öğrenildi.