ABD'de stüdyoların korkulu rüyalarından biri olan film sınıflandırma sistemi, belli yaş grubundaki sinemaseverlerin hangi filmlere gidip gitmeyeceğini göstermesinden çok filmin gişe gelirini de önemli ölçüde etkileyen en büyük faktör. 80 milyon dolar bütçesiyle 2010 yazında 274 milyon dolar kazanan Cehennem Melekleri (The Expendables) serisinin devam filmi hakkında son zamanlarda çıkan sınıflandırma dedikoduları filmin önce 13 yaşından büyük çocukların izleyebileceği PG-13 notu alacağını gösterse de, filmin yıldızı Sylvester Stallone bu konuda kararsız.
Daha önce filmin her yaştan izleyici kesimine hitap edeceğini söyleyen ve filmin PG-13 notu alacağını doğrulayan oyuncu, son yaptığı açıklamada devam filminin ilk filmin ayarında olacağını, yani 17 yaş altındakilerin filmi ebeveyn veya yetişkin eşliğinde izlemesi gerektiği 'R' notu alacağını belirtti. Daha önce gelen haberlerde Chuck Norris'in filmin kadrosuna katılmasıyla filmin tonunun düşürüldüğü söylenmişti.
Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış olmasa da Stallone'nin sözlerinden devam projesinin ilkinin çok üzerinde bir aksiyon sunacağını anlıyoruz. 17 Ağustos'ta vizyona girecek olan Cehennem Melekleri 2 (The Expendables 2)'nin kadrosunda Stallone haricinde Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Bruce Willis ve Arnold Schwarzenegger gibi isimler yer alıyor.