Adnan Yıldırım 2014-15 yıllarında ise Ekonomi Bakanı Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Yıldırım, yeni makamında 30 Kasım 2016 tarihi itibariyle işbaşı yaptı.


1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu’na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti. Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.


2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Ltd. Şti. ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Evli olan Yıldırım, iki çocuk babası. İngilizce biliyor.