Ankara Valiliği evsizlere otel tahsis etti. Ulus'ta bir otele yerleştirilen evsizlerin otelde her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.

Ankara'da kışın özellikle otobüs terminali, tren garları, hastaneler gibi kapalı yerleri ya da terk edilmiş binalarda yaşayanlar için tahsis edilen otelde 90 civarında kişi kalırken, bunların 7'si kadınlardan oluşuyor. Görevlilerin de hazır bulunduğu otel, Nisan ayının sonuna kadar sokakta kalan vatandaşların hizmetinde olacak. Ayrıca evsizler için de sponsorlar aracılığıyla giysi yardımı yapılacak.

Vali Alaaddin Yüksel'in talimatıyla, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü birlikte, evsizlerin soğuk havaları atlatabilmeleri için proje hazırladı. Proje kapsamında Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri, sokakta, araçlarda, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ve kapalı banka ATM'lerinde kalan ve 124 kişi olduğu belirlenen evsizlere ulaşacak. Görevlilerin projeyi anlattığı evsizler ikna edilmeye çalışılacak. İkna olan evsizlerin kiralanan otelde barınması sağlanacak. Söz konusu evsizlerden proje kapsamına dahil olmak isteyenler sağlık taramasından geçirilerek, kiralanan otelde kalacak. Yetkililer evsizlerin otelde sıcak su, temiz yatak ve sıcak yemek imkanına kavuşacağını belirtti.

KIŞ AYINI OTELDE GEÇİRECEKLER

Konuyla ilgili otelde açıklama yapan Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, "Sokakta kalan vatandaşlarımız, Valimiz Alaaddin Yüksel'in öncülüğünde alınan kararla otele yerleştirildi. Emniyet, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlaşma vakfı organizasyonuyla sokakta kalanlar tespit edilerek, özel olarak hazırlanmış araçlarla buraya getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından bu vatandaşlarımız kış boyunca burada misafirimiz olacak" dedi.

Vali Yardımcısı Atlamaz, bazı sokakta kalanların memleketlerine yol masrafları karşılanarak gönderildiğini belirterek, kapalı alan fobisi olanlar için de sağlık desteği sağlandığını ifade etti. Ankara genelinde 124 kişinin sokakta kaldığını tespit ettiklerini, bunların bir kısmının memleketlerine, bir kısmının da sağlık kontrolünden geçmek için hastaneye yatırıldığını kaydeden Atlamaz, sokakta kalan vatandaş sayısının artması halinde geri kalanların başka bir otele yerleştirileceğini dile getirdi.

Hayat şartlarının kendilerini bu duruma getirdiğini belirten evsizler ise yeni yerlerinden çok memnun kaldıklarını, kendilerinin her türlü ihtiyaçlarının kaldığını ifade ettiler. Sokaklarda, çocuklar hariç her yaşta kadın ve erkeğin yaşadığını belirten yetkililer, kadınların ve erkeklerin ayrı odalarda kalacağını söyledi.